Cum sa vindem mai repede proprietatile imobiliare?

Cum sa vindem mai repede proprietati imobiliare?

0 Shares
0
0
0

Fie ca vrem sa facem anumite investitii, fie ca suntem fortati de imprejurari, atunci cand ne dorim sa vindem proprietati imobiliare, procesul se desfasoara sub o oarecare presiune ce tine de timpul redus de miscare. Vanzarea unui imobil nu se aseamana sub nicio forma cu vanzarea unor scule pe internet intr-un magazin de prezentare.

In acest caz catre ce anume ne orientam atunci cand vindem proprietati imobiliare? Cum putem vinde mai repede o proprietate imobiliara? Pai, este foarte simplu de fapt. Pentru a da un astfel de raspuns este suficient un scurt exercitiu de empatie, punandu-ne in locul cumparatorului pentru cateva momente.

Privind astfel din perspectiva lui vom reusi sa ne dam seama ce anume avem de schimbat in cazul proprietatii noastre, astfel incat aceasta sa se vanda cat mai repede si cat mai bine.

Ce cauta un cumparator la o proprietate imobiliara? Aici putem ramifica lucrurile putin. Proprietatile pot fi divizate dupa tipul lor, iar gusturile cumparatorilor pot fi distincte, la fel ca si dorintele lor.

Daca vorbim despre terenuri sau case, atunci cumparatorul va fi foarte atent la amplasamentul acestora. Din pacate aici nu putem interveni in mod direct deoarece pozitionarea geografica a unui teren poate fi aleasa doar intr-un numar restrans de cazuri.

De cele mai multe ori un teren este cumparat atunci cand este scos pe piata, fara a ne gandi daca el este pozitionat stradal sau nu. In cazuri limitate doar poti achizitiona terenurile cel mai bine pozitionate, acest lucru necesitand insa zile si uneori chiar luni intregi de asteptare.

Pe de alta parte insa putem interveni in acest caz prin grija fata de achizitia initiala a terenului, in sensul ca atunci cand stim ca intentionam sa investim in imobiliare in scopul revanzarii, putem incerca sa alegem acele terenuri care se vand, adica cele pozitionate cat mai bine, astfel incat procesul sa nu fie ulterior ingreunat de acest considerent. In cazul terenurilor putem interveni doar prin prisma faptului ca ne putem racorda la utilitati daca acestea exista, deoarece acestea cresc in mod real pretul proprietatii.

A doua ramificatie este cea care tine de apartamente si case. In acest caz este mult mai usor sa cream un spatiu dorit de catre cumparator deoarece piata ne ofera o multitudine de produse care ne pot ajuta sa imbunatatim spatiul pe care il vindem.

O proprietate se va vinde mult mai repede si mai usor atunci cand aceasta va parea ca este noua sau macar atunci cand toate lucrurile sunt functionale. Specialistii afirma chiar faptul ca un imobil renovat si nemobilat poate induce impresia de curatenie si spatiu, aspecte care atrag atentia cumparatorilor.

Atunci cand te pui in locul unui potential cumparator ai ocazia sa afli care sunt carentele imobilului tau si in consecinta sa le remediezi. La fel de important este sa studiezi si piata imobiliara pentru a fi si tu la curent cu cerintele si ofertele. Site-ul Afaceri-proprietati.com este cel care te poate ajuta sa ai informatia la indemana ta fara eforturi si fara costuri ascunse.

0 Shares
You May Also Like