Cum poti incepe sa colectionezi monede?

0 Shares
0
0
0

Cum poti incepe sa colectionezi monedeColectionarea monedelor e o ocupatie pe care o au multi oameni, caci indiferent de varsta, aceasta activitate aduce multe satisfactii. Cei mici strang acele monede care arata frumos si au design mai deosebit, in timp ce adultii sunt preocupati sa stranga doar acele piese ce au valoare financiara importanta.

Oamenii isi completeaza colectia prin diferite metode. Unii pur si simplu aduna monedele care le vin la indemana in tip ce altii cauta, cerceteaza, achizitioneaza monedele cu circulatie limitata. Indiferent de metoda practicata, exista intrebari legate de aceste practici, ale caror raspunsuri le veti gasi aici.

In primul rand trebuie adusa in discutie modul de manipulare al monedelor. Ele trebuiesc sa fie atinse cat mai putin , cu cat sunt mai uzate si mai utilizate, cu atat valoarea lor va scadea mai mult. Insa daca nu este posibil alt fel, este recomandat sa nu tineti monedele in palma ci doar de marginile lor.

Se recomanda ca monedele sa fie asezate pe un suport din catifea sau acoperit cu material din catifea, iar daca nu este posibil, cu un material moale si curat. Manevrarea monedelor foarte vechi si valoroase se va face doar cu purtarea de masti si manusi chirurgicale. Colectionarii cer ca ale lor colectii sa fie pastrate curate.

In mod normal nu trebuie sa iti faci griji prea mari pentru curatarea monedelor. De fapt nici nu ar cam trebui sa te atingi de ele in acest sens pentru ca marii colectionari sunt interesati doar de autenticitate, nu de cat de lucios arata. Pentru a le curata de praf poti folosi ceva extrem de moale sau pufos, caci daca le vei zgaria, le vei scadea si valoarea, asa ca mai bine sa ramana necuratate.

Modalitatea de depozitare este o alta etapa importanta in colectarea monedelor. Acestea trebuiesc protejate de temperaturi extreme si de umiditate. De asemenea colectia de monede trebuie sa fie ferita de praf, nisip, substante chimice si chiar amprente. Deci echipamente ce impiedica acumularea umezelii si cele ce pot sa ofere pastrarea lor in vid, sunt recomandate.

In cele mai multe cazuri monedele nevaloroase sunt pastrate in orice tip de recipient. Insa pentru monedele valoroase trebuie sa umblam cu multa atentie si mare grija, ele trebuiesc pastrate in locuri care a le pastreze intacte, sa fie un spatiu vid, deci sa nu fie nevoie sa umblam prea des al ele.

Monedele care nu au circulat niciodata pe piata sunt foar bine evaluate de catre colectionari. Insa daca iti doresti o colectie valoroasa, achizioneaza-le pe cele mai rare, daca iti poti permite. Acumularea de cunostinte despre clasificarea monedelor, te va ajuta sa poti determina valoarea exacta a fiecarei monede.

Asadar daca vrei sa iti creezi o colectie de monede, informatiile de aici iti vor fi de folos, incat sa o administrezi bine dar sa ii cresti si valoarea. Acest hobby nu e doar pura placere, ci este si o buna investitie . Este o modalitate certa si oneste care imbina intr-un mod reusit placerea, cercetarea si posibilitatea acumularii de castiguri financiare prin schimbul, vanzarea si cumpararea de monede valoroase.

0 Shares
You May Also Like