Cum sa cumperi cel mai bun termostat inteligent?

0 Shares
0
0
0

Termostatele inteligente precum un termostat IT500, ofera o gama larga de caracteristici diferite. Din acest motiv, este foarte important sa decideti care sunt cele mai importante caracteristici pentru dvs., pentru ca acest lucru este cheia alegerii unui termostat inteligent potrivit pentru casa dvs.

Controlul apei calde

Unele termostate inteligente pot fi utilizate pentru a controla apa calda, precum si incalzirea centrala. Daca aveti un cazan combinat care furnizeaza apa calda instantaneu cand porniti robinetul sau dusul, atunci, evident, nu veti avea nevoie de un termostat inteligent care sa faca acest lucru.

Nu toate termostatele inteligente cu control al apei calde il includ ca standard, unele va taxeaza suplimentar pentru asta.  Posibilitatea de a utiliza o aplicatie face ca pornirea apei calde sa fie mult mai convenabila.

Daca l-ati dezactivat pentru ca ati avut un week-end departe de casa de exemplu, si va doriti un dus fierbinte frumos cand va intoarceti, folositi telefonul inteligent pentru a-l porni din nou inainte de a ajunge acasa. 

Ca si in cazul unui termostat traditional, puteti programa de asemenea termostatul, astfel incat sa nu fiti nevoit sa suferiti un dus rece, deoarece ati uitat sa puneti apa calda. Diferenta este ca puteti folosi telefonul sau, in unele cazuri, computerul, pentru a face acest lucru.

Control multi-camera

Unele termostate inteligente va permit sa setati temperaturi diferite in diferite parti ale casei dvs. din aceeasi aplicatie pentru smartphone. Acest lucru ar fi util in special daca aveti o casa mai mare si unde unele parti ale acesteia nu sunt folosite adesea in timp ce oamenii sunt in alte zone.

Asadar, daca de obicei va uitati la televizor seara, va puteti mentine traiul frumos si confortabil in timp ce opriti incalzirea in toata casa sau chiar opriti doar in camerele pe care nu le folositi. 

Pentru a utiliza aceasta caracteristica, va trebui sa cumparati fie un termostat suplimentar, fie un alt dispozitiv pentru fiecare zona pentru care doriti sa utilizati setari diferite – deci cu doua termostate puteti avea setari diferite la etaj si la etaj.

Termostatele suplimentare sau alte dispozitive nu sunt intotdeauna ieftine, insa unele costa la fel de mult ca primul termostat pe care il cumparati – asa ca va trebui sa cantariti acest cost fata de potentialele economii de factura energetica pe care le puteti face prin neincalzirea partilor din casa dvs. care nu au nevoie de incalzire.

De obicei, desi veti avea nevoie de un sistem de incalzire cu mai multe zone existente pentru a putea face acest lucru.

Invatare

Unele termostate inteligente sustin ca pot invata rutina si temperaturile preferate si se programeaza in consecinta.  Acest lucru va scuteste de nevoia de a va programa singur, dar reduce cantitatea de control pe care o aveti asupra incalzirii. 

Cu toate acestea, functiile de invatare pot fi dezactivate. Deci, daca nu va place programul cu care a venit termostatul inteligent, puteti sa reveniti la controlul manual si sa il programati singur.

Vremea-receptiv

Termostatele inteligente cu functie de reactie la intemperii pot regla temperatura interna in functie de prognoza meteo si temperatura exterioara.

Senzori de miscare si urmarire GPS

Ambele functii au scopul de a detecta momentul in care intrati si iesiti de acasa si reglati setarile de caldura in consecinta. Intrerupeti incalzirea cand ati plecat si preincalziti casa cand reveniti, astfel incat sa fie la temperatura potrivita pentru cand deschideti usa din fata.

Functia de geolocalizare a termostatului functioneaza usor diferit – va avertizeaza cand ati lasat incalzirea si sunteti departe de casa sau cand reveniti, iar temperatura este mai mica decat doriti.

Dar nu va ajusta setarile automat. Aceasta caracteristica este cea mai utila daca intrati si iesiti din casa la ore neregulate.

0 Shares
You May Also Like