Noile tehnici de constructii si sustenabilitatea

Noile tehnici de constructii si sustenabilitatea

0 Shares
0
0
0

Pe masura ce eficienta in constructii a crescut in ultimii ani, au aparut si noi tehnologii de constructii, care aduc acest domeniu la un nou nivel. Departamentele de cercetare din cadrul universitatilor, au inventat metode noi de constructie, axate pe imbunatatirea eficientei, pe performanta si reducerea costurilor. Daca ai nevoie de polizoare unghiulare, intra pe Zyg.ro.

Noi tehnici de constructie sunt in cercetare in momentul de fata, acestea fiind posibile datorita aparitiei si dezvoltarii tehnologiilor de 3D Printing. Aceasta este o forma de constructie prin imprimare, cu ajutorul unor masini speciale, robotizate.

Este similara cu printarea 3D a altor masini (motoare sau subansamble de exemplu) si in momentul de fata, este viabila pentru constructia unor cladiri de dimensiuni mici (cladiri mici comerciale sau private), intr-un timp foarte scurt, de aproximativ 20-24 de ore.

Aceste masini au ajuns la performanta de a printa 3D aproximativ 2 metri de material pe ora, urmatoarele generatii fiind capabile de dublarea acestei capacitati, suficient pentru a termina o cladire intreaga in mai putin de o saptamana.

Urmand trendul actual de sustenabilitate in constructii, miscarile recente ca de exemplu New Urbanism sau New Classical Arhitecture (noua arhitectura clasica), promoveaza abordari sustenabile ale constructiilor.

Aceste abordari vin in contrast cu cele moderniste, uniforme, care erau in trend pana acum, fiind folosite pe scara larga la nivel global. Ambele trenduri au radacini in anii 80 si au evoluat pana in ziua de astazi.

Echipa de design.

In lumea industrializata moderna, constructia implica de cele mai multe ori, translatia design-ului in realitate.

O echipa de design sau un specialist in design, poate concepe planurile de design ale unei constructii si poate integra toate elementele necesare pentru finalizarea planului (incluzand si partile componente care nu fac parte din constructia efectiva).

Design-ul este compus in general din desene si specificatii si este conceput de catre o echipa condusa de un arhitect din care pot face parte si ingineri civili, ingineri mecanici, ingineri electrici, ingineri de structura, consultati de plan, consultanti de arhitectura, etc.

Echipa de design este angajata de catre viitorul proprietar al cladirii / constructiei, printr-un contract de prestari servicii (in cazul nostru construirea unei locuinte). In acest sistem, dupa ce echipa de design a finalizat planurile constructiei, compania de constructii angajata tot de proprietar, va proceda la construirea cladirii respective, respectand intocmai planurile arhitectului.

Cel mai recent trend in design, integreaza aceste specialitati separate, in special cand vine vorba despre companiile mari. In trecut, arhitectii, designer-ii de interior, inginerii, dezvoltatorii si managerii de constructii erau angajati in companii separate.

Astazi nu mai este cazul, toti fac parte din aceeasi “bransa” si pot fi gasiti intr-un singur loc (marile companii de constructii). In prezent o firma ce presteaza servicii de “arhitectura” sau “management al constructiilor”, poate avea angajati din toate campurile de specialitate sau poate colabora cu alte companii (prin asociere) care au astfel de angajati.

Din acest motiv, proiectele din constructii in ziua de astazi pornesc si se finalizeaza mult mai rapid, avand o eficienta crescuta.

0 Shares
You May Also Like