Ce doresc oamenii sa afle despre incinerarea umana?

Ce doresc oamenii sa afle despre incinerarea umana?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand un membru al familiei moare, cei ramasi in urma trebuie sa stabileasca rapid daca doresc sa il inmormanteze pe cel decedat sau daca opteaza pentru incinerarea la renumitul crematoriu ProIgnis.

Dupa cum bine se stie, inhumarea (ingroparea decedatului) este practica frecventa la nivelul tarii noastre, insa de mentionat este faptul ca in ultimii ani, numarul de incinerari umane a crescut din ce in ce mai mult.

Acest lucru nu ar trebui sa ne surprinda in conditiile in care tinem cont de toate avantajele pe care incinerarea le aduce familiei indoliate. In primul rand, mentionam faptul ca din punct de vedere financiar, incinerarea este mai atractiva in comparatie cu inhumarea, iar pentru o familie care se confrunta cu probleme financiare, aceasta cu siguranta este vazuta ca fiind cea mai buna solutie.

Apoi, familia decedata are posibilitatea de a pastra urna cu cenusa, poate ingropa urna cu cenusa a decedatului sau in functie de preferinte, o poate raspandi in natura. Deci, iata ca acesta poate fi un mare avantaj, pentru cei care doresc sa ii aiba aproape pe cei dragi chiar si dupa moarte.

Odata cu trecerea timpului, dar mai ales acum in ultimii ani, cand procedura de incinerare umana a devenit din ce in ce mai populara, oamenii au inceput sa aiba cat mai multe curiozitati, iar acest articol va prezinta pe scurt cateva dintre acestea.

1. Unde are loc incinerarea

Cu siguranta, aceasta este una dintre cele mai des auzite intrebari cu privire la procedura de incinerare umana. Ei bine, un trup neisufletit nu poate fi incinerat decat intr-un crematoriu, si nu altundeva. Cei care au pe cineva decedat sau grav bolnav si care a cerut sa fie incinerat, isi pot incinera decedatii la renumitul crematoriu Proignis.

2. Ce conditii sunt necesare pentru incinerare?

Fara doar si poate, sunt necesare unele conditii foarte importante pentru ca o persoana decedata sa poata fi incinerata. In primul rand, este nevoie de obtinerea certificatului de deces, fara de care nu se va efectua incinerarea.

Apoi, mai este necesar si un certificat de imbalsamare, care sa faca dovada ca persoana decedata a fost imbalsamata. Este nevoie in anumite situatii si de un aviz sanitar de transport, daca cei de la crematoriu asigura transportul, si mai este necesara o adeverinta de incinerare.

Acestea sunt asadar, documentele care sunt necesare pentru a se putea efectua incinerarea. Fara aceste documente, cu siguranta trupul neinsufletit al unei persoane nu poate fi incinerat.

3. Este necesar un sicriu?

Fara doar si poate, inainte de a fi incinerat, un trup neinsufletit trebuie sa fie depus intr-un sicriu, iar toate bijuteriile trebuie indepartate. De-asemenea, in cazul in care decedatul avea implantat un stimulator cardiac sau diferite alte elemente asemanatoare, acestea trebuie sa fie indepartate inainte ca trupul neinsufletit sa fie incinerat, pentru ca in caz contrar, sansele unei explozii sunt foarte mari.

4. Cat timp dureaza incinerarea?

Acesta este cu siguranta un lucru pe care cu totii doresc sa il afle in momentul in care vine vorba despre incinerarea unei persoane decedate. De mentionat insa este faptul ca nu exista un timp anume pentru ca o persoana sa fie incinerata.

De exemplu, factori cum ar fi greutatea corporala, chiar si inflamabilitatea sicriului, si totodata temperatura la care este incinerat corpul, sunt factori importanti care influenteaza in mod direct timpul de incinerare.

Cu toate acestea, in mod normal, intre 1 si 3 ore ar trebui ca un trup neinsufletit sa fie incinerat, insa dupa cum spuneam anterior, exista mai multi factori care pot influenta acest timp de incinerare a unei persoane decedate.

Iata asadar, care sunt cateva dintre curiozitatile oamenilor cu privire la incinerarea umana care are loc la crematoriu.

0 Shares
You May Also Like