Ce este un scaun de birou ergonomic?

Ce este un scaun de birou ergonomic?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care lucrezi la birou si trebuie sa petreci in fiecare zi de luni pana vineri, 8 ore pe un scaun de birou, este foarte important ca acesta sa fie de cea mai buna calitate.

Scaunele traditionale pot fi unul dintre motivele datorita carora oamenii tind sa aiba o postura incorecta in timp ce stau la birou. Un scaun ergonomic ia in considerare aceste probleme. Are toate caracteristicile necesare, inclusiv suportul pentru cap si spatarul care iti sprijina postura in timp ce esti asezat pe scaun.

Mai mult, atunci cand esti asezat pe un asemenea scaun, ai posibilitatea de a ajusta inaltimea pentru a sta cu picioarele plate pe podea, genunchii la un unghi de 90 de grade fata de podea si paralel cu soldurile. Aceste corectii te ajuta automat sa iti imbunatatesti postura.

Scaunele ergonomice sunt in fiecare zi mai confortabile decat scaunele normale, deoarece sunt usor de utilizat. Poti ajusta toate caracteristicile individual pentru a se potrivi nevoilor tale, pana cand consideri ca te simti confortabil.

Un scaun ergonomic reduce riscul aparitiei problemelor la nivelul gatului. Fara a avea un sprijin pentru gat timp indelungat in timp ce stai pe scaunul de birou, vei dezvolta rigiditate in zona gatului si a umerilor. Acest lucru poate duce chiar la complicatii precum spondiloza cervicala.

Scaunele ergonomice au tetiera care iti va sustine capul si gatul chiar si atunci cand doresti sa te intinzi. Aceasta este in special o caracteristica buna pentru persoanele care petrec mai mult timp raspunzand apelurilor telefonice la locul de munca.

In comparatie cu scaunele de birou traditionale, care se fac responsabile de aparitia durerilor de spate, scaunele ergonomice de birou reduc foarte mult riscul aparitiei durerilor de spate. Scaunele ergonomice vin cu spatar care sustine curba naturala a coloanei vertebrale.

Spre deosebire de scaunele traditionale, scaunele ergonomice sunt suficient de inalte pentru a sprijini intregul spate. Unele scaune ergonomice au o functie de inclinare care iti vor permite sa te odihnesti intr-un unghi mai mare de 90 de grade.

Un scaun ergonomic reduce presiunea asupra soldurilor, in timp ce scaunele normale au o suprafata dura. Deci, atunci cand stai, scaunul exercita o presiune suplimentara asupra regiunii de sold. Un scaun ergonomic are o adancime buna a scaunului (masurand 2 pana la 4 centimetri de la spatele genunchilor) care sprijina soldurile si fesele.

Dupa cum se poate vedea, cea mai buna solutie pentru alegerea unui scaun de birou, este reprezentata de un scaun ergonomic, motiv pentru care, in randurile care urmeaza ai posibilitatea de a descoperi cateva caracteristici pe care trebuie sa le cauti atunci cand doresti sa cumperi un scaun ergonomic.

Reglajele

Cand testezi unul sau mai multe scaune ergonomice, este foarte important sa verifici sezutul, pentru a afla daca acesta este reglabil pe inaltime. Un scaun de cea mai buna calitate, trebuie sa fie reglabil pe inaltime.

Spatarul

De-asemenea, atunci cand testezi scaune ergonomice, asigura-te ca verifici si spatarul, pentru a vedea daca acesta are suport lombar ferm. Suportul lombar este foarte important, pentru ca daca acesta lipseste, poti avea parte de dureri in zona lombara, care nu sunt de neglijat.

Stabilitatea

Stabilitatea scaunului este o alta caracteristica deosebit de importanta, careia trebuie sa ii acorzi atentie. Pentru a te asigura ca alegi un scaun foarte stabil, opteaza pentru un model cu o baza cu 5 brate.

Calitatea materialelor

Nu in ultimul rand, calitatea materialelor are o importanta aparte. Iti poti indrepta atentia spre un scaun ergonomic imbracat in plasa, care este usor de intretinut, confortabil si care in ceea ce priveste stabilitatea, nu intampina probleme.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii de luat in considerare atunci cand doresti sa alegi un scaun ergonomic.

0 Shares
You May Also Like