Ce avantaje majore au produsele biodegradabile?

Ce avantaje majore au produsele biodegradabile?

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp, cu totii am observat ca supermarketurile au renuntat la comercializarea pungilor si a sacoselor confectionate din materiale plastice traditionale. Acestea au fost inlocuite cu materiale plastice biodegradabile, care au o multime de avantaje in fata plasticelor traditionale.

Avantaje materiale plastice biodegradabile

Compostabilitatea

Compusul produselor bioplastice poate face solul fertil, sporind astfel fertilitatea solului. Motivul pentru acest lucru se datoreaza faptului ca plasticul nu este fabricat folosind substante chimice artificiale, ci din materiale naturale.

Materiile degradate imbunatatesc retentia de apa si nutrienti din sol si ajuta la cresterea plantelor mai sanatoase, fara a fi nevoie de pesticide si ingrasaminte chimice.

Reducerea nivelului de dioxid de carbon

Productia de materiale plastice a crescut semnificativ de-a lungul anilor. Oamenii de stiinta au estimat ca,pana in anul 2050 sansele sunt deosebit de mari sa existe mai multe materiale plastice in ocean decat peste. Apa potabila va fi contaminata cu 80% din microplastic in acel moment conform studiilor.

Scaderea emisiilor de gaze cu efect de sera

Folosirea produselor obtinute din materiale plastice biodegradabile in loc de materiale plastice traditionale, are ca efect reducerea cantitatii de emisii de gaze cu efect de sera.

Cercetarile de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord sustin faptul ca produsele din materiale plastice traditionale dauneaza depozitelor de gunoi, deoarece acestea produc un gaz de sera intoxicant atunci cand sunt arse.

Trecerea la bioplastice poate reduce profund numarul de gaze cu efect de sera emise, evitand astfel efectele sale, cum ar fi desertificarea si inundatiile extreme.

Produsele plastice biodegradabile nu elibereaza substante daunatoare la descompunere

Eliminarea materialelor plastice traditionale poate insemna de asemenea, eliberarea de metan sau alte substante chimice toxice si alte tipuri de poluanti in mediu. Aceste substante se descompun, si sunt potential periculoase, deoarece pot dauna cu usurinta ecosistemelor marine si terestre, precum si sanatattii generale a omului.

Bisfenolul A – o componenta semnificativa in fabricarea materialelor plastice de exemplu, este asociat cu intreruperea endocrinei care este incredibil de daunatoare ciclului de reproducere al fiintelor umane. Alte substante chimice artificiale din materialele plastice traditionale au fost, de asemenea, legate de boli precum cancerul.

Consum redus de petrol

Petrolul este un ingredient semnificativ in fabricarea materialelor plastice traditionale. Se stie ca petrolul are impacturi negative asupra mediului, avand in vedere cantitatea de deseuri produse in timpul rafinarii, si de asemenea in timpul extragerii petrolului.

Materialele plastice biodegradabile folosesc ideea de produse naturale; prin urmare, utilizarea bioplasticului poate reduce profund cantitatea de petrol utilizata, si prin urmare poate reduce pericolele pentru mediu.

Acestea fiind spuse, materialele plastice biodegradabile prezinta o serie de avantaje importante in fata materialelor plastice traditionale. Luand in considerare avantajele acestora, materialele plastice biodegradabile incep sa fie din ce in ce mai prezente in viata noastra.

La inceput, erau folosite doar pungile si ambalajele biodegradabile si compostabile. Acum, avem posibilitatea de a folosi pahare biodegradabile, vesela de unica folosinta biodegradabila, tacamuri biodegradabile, sau alte produse biodegradabile sau compostabile.

Daca intentionati sa folositi acasa astfel de produse, trebuie sa cunoasteti cateva detalii foarte importante:

  • Pastrati vesela biodegradabila, tacamurile biodegradabile sau compostabile, sau alte produse obtinute din materiale plastice biodegradabile, departe de razele soarelul (se descompun foarte repede).
  • Pastrati produsele biodegradabile departe de umiditate. La fel ca razele soarelui, si umiditatea este un factor care grabeste procesul de descompunere a acestora.
  • Pastrati produsele biodegradabile undeva unde temperatura sa nu fie de 35 de grade Celsius sau mai mare. Datorita temperaturii ridicate, aceste produse se vor descompune mai repede.

In cazul in care folositi produsele compostabile si biodegradabile conform indicatiilor, durata de viata a acestora este de aproximativ 12 luni. In caz contrar, se vor descompune mult mai repede.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like