Cum aleg corpurile de iluminat pentru acasa?

Cum aleg corpurile de iluminat pentru acasa?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand intentionati sa va redecorati locuinta, cu siguranta trebuie sa luati in considerare achizitionarea corpurilor de iluminat potrivite, iar in randurile care urmeaza vom aborda acest subiect, si va prezentam cateva detalii care va pot fi de mare folos pentru a face cele mai bune alegeri.

Fiecare camera din casa ta este diferita

Probabil stiti ca lumina soarelui ne da energie, dar stiati ca becurile functioneaza in mod similar? Spoturile luminoase care emit unde de lumina albastra produc serotonina, facandu-ne concentrati, treji si alertati. Spoturile luminoase care nu emit valuri de lumina albastra permit creierului nostru sa produca melatonina, care ne relaxeaza, ne amorteste si ne pregateste pentru un somn bun.

Becurile cu temperatura mai scazuta produc alb cald asemanator focului, in timp ce becurile cu temperatura medie produc tinte neutre, iar becurile cu temperatura mai mare produc alburi reci sau mimeaza lumina zilei.

Este de asemenea, o conceptie gresita comuna ca luminozitatea unui bec este masurata in wati. Watii masoara de fapt consumul de energie, in timp ce lumenii masoara luminozitatea.

Iluminat cu LED-uri pentru utilizare in dormitor

In camerele noastre, cei mai multi dintre noi doresc ca atmosfera sa fie relaxata si linistita. Evitarea valurilor de lumina albastra in dormitor va impiedica ritmul circadian sa creeze confuzie intre lumina din dormitor si lumina naturala din exterior.

Acest lucru permite creierului sa produca melatonina necesare pentru somn confortabil. Sunteti un cititor de noapte? Daca aveti o lampa Luna care este ideala pentru momentele in care vesti sta in pat si veti citi, sau daca v-ati facut planul pentru a va cumpara unul, aflati ca tonurile de albastru moale sau neutru sunt mai bine pentru citit.

In ceea ce priveste culoarea alb rece, aceasta creeaza un contrast ridicat cu pagina. Nivelul total de luminozitate sugerat pentru dormitor trebuie sa fie de 1.500 pana la 4.000 lumeni, in timp ce temperatura de culoare sugerata este de 2700-3000K.

Iluminat cu LED-uri pentru uz casnic

Daca vrem sa avem un birou acasa, trebuie sa ne asiguram ca luminile ne pot maximiza capacitatea de a fi productivi in spatiul oferit. Punerea luminii albe reci in birou, care imita lumina zilei, va creste productia de serotonina, mentinandu-ne concentrat, mereu in stare de alerta si plin de energie. Asigurati-va ca alegeti un loc care nu genereaza reflexii nedorite pe ecranul computerului.

Poate dori de asemenea sa achizitionati si lampi de birou cu LED-uri, care ofera o mare putere de iluminat, si care au capacitatea de a schimba temperatura de culoare in conformitate cu dorinta dvs. Nivel total de luminozitate sugerat este cuprins intre 3.000 – 6.000 lumeni. Temperatura de culoare sugerata este de 3000-5000K.

Iluminat cu LED-uri pentru utilizarea camerei de zi

Camera de zi este un loc ideal pentru a oferi cel mai bun confort oaspetilor, pentru a va distra sau doar pentru a va odihni si a va relaxa. Indiferent daca urmeaza sa vizionati un film sau doar sa discutati cu prietenii, este important sa aveti o combinatie de surse de lumina in camera de zi pentru a se potrivi cu orice ocazie.

La fel ca in dormitor, este bine sa evitati lampile luminate care emit lumina albastra care creeaza serotonina si sa ofera energie. Lampile reglabile pot fi directionate catre pereti pentru a ilumina imagini, fotografii de familie sau pur si simplu pentru a reduce stralucirea televizorului.

Plasarea spoturilor luminoase pe pereti sau tavane, este de asemenea o modalitate foarte buna de a elimina umbrele nedorite.

Noile lampi cu LED-uri cu 3 cai pot fi utilizate in camera de zi. Nivelul total de luminozitate sugerat in aceasta incapere a locuintei este de la 1.500 pana la 3.000 lumeni, in timp ce temperatura de culoare sugerata este cuprinsa intre 2200-3000K.

Iluminat cu LED-uri pentru utilizare in sala de mese

Cand avem de luat masa cu familia sau oaspetii, nu vrem ca lumina sa fie prea puternica si neplacuta si nu vrem sa fie atat de intunecata incat sa adormim. Fie ca este vorba de o gustare de dupa-amiaza sau de o cina tarzie, lampile reglabile de tavan permit stralucirea perfecta in orice moment al zilei.

Prin urmare, tonuri lejere pana la neutre pentru sala de mese creeaza atmosfera perfecta. Nivelul total de luminozitate sugerat in aceasta incapere este cuprins intre 3.000 – 6.000 lumeni, in timp ce temperatura de culoare sugerata este cuprinsa intre 2200-3000K.

Iluminat cu LED-uri pentru utilizare in bucatarie

Bucataria este in esenta, un spatiu de lucru. Bucatariile pot beneficia de iluminatul deasupra capului incastrat, care poate beneficia de becuri LED BR sau de kituri de modificare incorporate. Nivel total de luminozitate sugerat – 4.000 – 8.000 lumeni. Temperatura de culoare sugerata este cuprinsa intre. 2700-5000K.

Iluminat cu LED-uri pentru utilizare in baie

Inainte de a merge la scoala sau la locul de munca, cei mai multi dintre noi ane uitam in oglinda din baie. In mod normal, vrem ca iluminatul sa vina din oglinda si nu din tavan. Utilizati becuri mai mari in stil balon pentru a ilumina accesoriile obisnuite de deasupra si/sau in jurul oglinzii.

0 Shares
You May Also Like