Ce este un Pid asigurări?

Ce este un Pid asigurări?

0 Shares
0
0
0

Un PID (Document de informații despre produse de asigurare-product infromation document) este conceput pentru a furniza informații despre produsele generale de asigurare într-un format standardizat pentru a ajuta clientul să ia o decizie de cumpărare mai bună atunci când compară produsele de asigurare.

Un pid asigurări vă asigura că produsul ales corespunde nevoilor clientului. De asemenea, își propune să creeze un mediu competitiv mai echitabil pentru ca furnizorii de asigurări să concureze într-o industrie în care tratarea corectă a clienților este în centrul a ceea ce facem.

Ce presupune un astfel de document? Vom afla în continuare..

Prima secțiune a PID asigurări arată compania care a proiectat produsul. Țara în care este înregistrată compania, precum și statutul său de reglementare și numărul de autorizare vor apărea imediat după titlul documentului – Document de informații despre produsele de asigurare.

În continuare va apărea o declarație proeminentă care să sublinieze că informațiile precontractuale și contractuale complete și complete despre produsul de asigurare generală pot fi găsite în alte documente, cum ar fi formularea poliței.

Vă rugăm să rețineți: un PID asigurări nu va înlocui nicio documentație contractuală care este furnizată împreună cu o poliță de asigurare. În calitate de consumator, ar trebui să citiți toată documentația și formularea politicii pentru a vă asigura că toate informațiile sunt corecte și că politica satisface nevoile dvs.

Ce este acest tip de asigurare? – Această secțiune prezintă tipul de asigurare la care se referă PID în partea de sus a documentului.

Ce este asigurat? – Informații despre principalele riscuri asigurate pe această poliță specifică, precum și sumele asigurate pentru fiecare risc. Fiecare informație listată în această secțiune va fi precedată de un simbol verde.

Ce nu este asigurat? – Informațiile de aici se referă la unele dintre riscurile cheie excluse din acest produs de asigurare. Fiecare informație listată în această secțiune va fi precedată de un simbol X roșu.

Există restricții privind acoperirea? – Informațiile de aici detaliază principalele excluderi pentru acest produs de asigurare (dar nu toate excluderile). Fiecare informație listată în această secțiune va fi precedată de un simbol portocaliu cu semn de exclamare. Un PID ASIGURĂRI (Document de informații despre produse de asigurare) este conceput pentru a furniza informații despre produsele generale de asigurare într-un format standardizat pentru a ajuta clientul să ia o decizie de cumpărare mai informată atunci când compară produsele de asigurare.

Aici intervin PID ASIGURĂRI-urile. Deoarece unele formulări de politici sunt documente destul de lungi, care vor diferi foarte mult de la o companie la alta, PID ASIGURĂRI-urile vor condensa informațiile importante pentru a vă ajuta, consumatorul, să comparați produsele între ele, precum și împotriva nevoilor dvs. . Aceasta este pentru a vă ajuta să alegeți produsul potrivit pentru dvs. Acest lucru ar trebui să contribuie la reducerea numărului de daune refuzate în cazul în care clienții au înțeles greșit acoperirea pe care au achiziționat-o și, la rândul său, să crească încrederea într-o industrie construită pentru a vă proteja interesele financiare!

Unde sunt acoperit? – Această secțiune explică limitele teritoriale ale produsului de asigurare. Fiecare informație listată în această secțiune va fi precedată de un simbol de căpușă albastru. Această secțiune este deosebit de importantă pentru produsele de asigurare de călătorie.

Care sunt obligațiile mele? – Această secțiune identifică obligațiile pe care le aveți în ceea ce privește furnizarea de informații asigurătorilor și orice obligații în curs pe care trebuie să le respectați pe durata poliței.

Când și cum plătesc? – Această secțiune stabilește modul în care plătiți, frecvența oricăror plăți și orice alte informații / condiții referitoare la plata primelor.

Când începe și se termină contractul? –Furnizează informații referitoare la durata contactului.

Cum anulez contractul? – Dacă doriți să vă anulați politica, această secțiune explică procesul prin care puteți face acest lucru.

Construirea încrederii în industria asigurărilor

În trecut, industria asigurărilor a avut o reputație proastă, consumatorii plângându-se de dificultatea înțelegerii formulărilor de politici sau de faptul că o cerere a fost refuzată atunci când credeau că au acoperit. În ultimii ani, industria asigurărilor a luat măsuri pentru a îmbunătăți acest lucru.

Aici intervin PID-urile. Deoarece unele formulări de politici sunt documente destul de lungi, care vor diferi foarte mult de la o companie la alta, PID-urile vor condensa informațiile importante pentru a vă ajuta, consumatorul, să comparați produsele între ele, precum și împotriva nevoilor dvs. . Aceasta este pentru a vă ajuta să alegeți produsul potrivit pentru dvs. Acest lucru ar trebui să contribuie la reducerea numărului de daune refuzate în cazul în care clienții au înțeles greșit acoperirea pe care au achiziționat-o și, la rândul său, să crească încrederea într-o industrie construită pentru a vă proteja interesele financiare!

0 Shares
You May Also Like