Cum sa avem un Crăciun creativ?

Cum sa avem un Crăciun creativ?

0 Shares
0
0
0

Decembrie este ultima lună din an și odată cu ea vin și sărbătorile de Crăciun. Nu te vei plictisi niciodată în vacanța de Crăciun, când ești înarmat cu aceste activități distractive și festive pentru un Crăciun creativ. 

Fie că este vorba de un maraton de filme de Crăciun, de o vacanță sau de un mic dejun cu Moș Crăciun, aceste activități vor aduce cu siguranță pe toată lumea în spiritul festiv.

Prăjituri de Crăciun

Prăjiturile tradiționale de Crăciun sunt mai gustoase atunci când ai un mic ajutor pentru ele. Discutați din timp ce dulciuri veți face, alege matrițe, glazură și tot ce ai nevoie pentru a le prepara. Apoi oferă-le întregii familii, fără a uita să feliciți copilul pentru diligența sa în pregătire.

Realizează decorațiuni de Crăciun cu toată familia

Arătați-vă creativitatea realizând decorațiuni de Crăciun și felicitări folosind materiale pe care le ai deja în casă. Puteți face copaci din carton și țesături, puteți decora recipiente din sticlă sau plastic pentru a face cadouri și puteți decupa stele pentru a le decora cu lipici și sclipici.

De asemenea, puteți încerca să faceți oameni de zăpadă, colaje și ambalaje pentru cadouri, din materiale reciclabile. Ochii copiilor tăi vor străluci atunci când vei umple casa cu spiritul Crăciunului.

Mergeți la cumpărături

Pentru mulți oameni, zilele dinaintea Crăciunului creează o dispoziție, euforie festivă, un sentiment plăcut pentru sărbătorile care urmează și care sunt asociate cu întâlnirea celor dragi, multe cadouri, surprize, mese aglomerate cu mâncare și băuturi. În fiecare zi, la știri, auzim despre promoții, prețuri speciale și reduceri de Crăciun la articolele necesare și inutile. 

Toate rețelele de vânzare cu amănuntul, magazinele mici și alimentarele din cartier așteaptă cu nerăbdare sărbătorile de Crăciun, deoarece se revarsă în ele cozi cu oameni dornici de cumpărături. 

Fă pe cineva fericit

Sărbătorile nu sunt complete atunci când nu împărtășești ceea ce ai mai mult, cu cei care nu au deloc. Nu ai fi mai fericit dacă în loc de un cadou, ai primi un zâmbet de la cineva pe care l-ai făcut fericit? Și acest lucru ar trebui făcut mai des, și nu numai de Crăciun. Gândește-te la lucrurile din viața ta care te fac fericit.  Poate că acestea sunt dragoste, credință, speranță, grijă și ajutor pentru cei care nu au, iar tu ți-ai umplut casa cu ele fără rost.

Felicitări de Crăciun

Dacă ai copii în acasă, vei găsi cele mai multe lucruri în camera lor. Și tu însuți, cu siguranță, ai o cutie plină de lucruri mici colorate – panglici, pietre, scai etc., pe care nu le-ai aruncat, cu ideea de a le folosi vreodată.

Acum este momentul să scoți aceste comori din cutia ta. De asemenea, vei avea nevoie de un set de instrumente de cusut, deoarece există idei extrem de ușoare, dar incredibil de originale, cu felicitări „brodate”. 

Decorarea casei și a bradului

Unul dintre cele mai simple și mai ușoare lucruri pe care le poți face este crearea fulgilor de zăpadă. Poți folosi hârtie albă și poți colora fulgii de zăpadă mai târziu, Poți utiliza hârtie colorată (blocuri lucioase pentru aplicații) sau poți folosi folie de aluminiu.

Apoi taie cu foarfeca ascuțită, obținând fulgi de zăpadă eterici. Copiii mai mari pot fi implicați în tăierea fulgilor de zăpadă, iar copiii mai mici pot fi implicați în desfășurarea lor. Împreună, puteți colora creația cu markere sclipitoare, pixuri, vopsele de apă sau acrilice… sau lasă-i albi ca zăpada.

0 Shares
You May Also Like