Tot ce trebuie sa stii cand vrei sa iti cumperi o remorca auto

Tot ce trebuie sa stii cand vrei sa iti cumperi o remorca auto

0 Shares
0
0
0

O remorca auto iti poate fi de folos in diferite situatii, asa ca in randurile care urmeaza, vom discuta putin pe marginea acestui subiect.

1. Ce tip de remorca mi se potriveste?

Trebuie sa ai raspunsul pentru aceasta intrebare, pentru a putea merge mai departe, in incercarea de a alege remorca potrivita.

Vrei sa folosesti remorca pentru a transporta diferite scule si unelte, pe care nu le poti transporta in portbagajul masinii? Cu siguranta o remorca usoara iti poate satisface cerintele.

Poti alege in acelasi scop chiar si o remorca auto carosata, care daca nu depaseste cu tot cu ceea ce transporti 750 de kilograme, nu necesita sistem de franare. Daca greutatea totala a remorcii si a produselor transportate insa depaseste aceasta greutate, atunci ai nevoie de o remorca cu sistem de franare.

Intentionezi sa pleci intr-o vacanta in Delta Dunarii si vrei sa te bucuri de momente minunate folosind noua ta barca? Cu siguranta in aceste conditii un peridoc barca este ideal pentru tine, dat fiind faptul ca acesta iti ofera posibilitatea de a tracta barca.

Vrei sa incepi o afacere de tractari auto? in aceste conditii, cu siguranta ai nevoie de o platforma auto. Aceasta vine la pachet cu un set compus din doua rampe care sunt necesare pentru ca masinile care urmeaza sa fie tractate, sa poata fi urcate pe platforma. Platforma mai are insa in dotare si un troliu, care este necesar pentru a putea urca masina pe platforma.

Ai nevoie sa transporti in fiecare zi materiale de constructii, pietris sau nisip? Daca da, atunci in mod evident ai nevoie de remorca basculabila, care are in dotare un sistem hidraulic necesar bascularii.

Pentru a transporta marfa la magazinl pe care il detii, cel mai probabil vei avea nevoie de o remorca auto comerciala, insa si o remorca usoara sau o remorca carosata poate face fata cerintelor tale.

Daca ai nevoie sa transporti animale, atunci in mod evident dupa cum si numele o spune, vei avea nevoie de o remorca pentru animale. Aceasta iti ofera posibilitatea de a transporta toate tipurile de animale. Cu o asemenea remorca vei putea transporta chiar si 2 cai.

2. Ce categorie de permis trebuie sa am pentru a circula cu remorca auto?

Acest lucru ar trebui deja sa il cunosti din moment ce detii un permis de conducere. Fiecare categorie de permis are la final mentionat tipul de remorca auto pe care il poti conduce. Este indicat ca inainte sa iti cumperi o remorca auto, sa te uiti cu atentie pe permis, iar in functie de categoria permisului, sa alegi o remorca pe care ai voie sa o conduci.

Daca ai de exemplu doar permis de conducere de categoria B, trebuie ca remorca pe care o tractezi, sa nu depaseasca masa maxima autorizata de 750 de kilograme. Deci, vei putea tracta o remorca usoara sau o remorca carosata.

3. Este necesar ca remorca sa fie inmatriculata?

Este obligatoriu ca remorca auto sa fie inmatriculata la fel ca un autoturism. Inmatricularea poate fi permanenta, temporara sau doar pentru probe, si se face la autoritatea competenta in raza careia proprietarul acesteia are sediul sau domiciliul.

4. Cum trebuie sa conduc o remorca auto?

In cazul in care pana acum nu ai mai condus o masina care tracta o remorca auto, cu siguranta trebuie sa exersezi parcarile dar si intoarcerile, dat fiind faptul ca iti va fi mai greu sa te intorci avand agatata o remorca.

Trebuie sa stii insa si ca greutatea masinii este cu o treime mai mare, in timp ce lungimea este de-asemenea mai mare, asa ca ai grija la viteza cu care circuli, dar si la viraje.

0 Shares
You May Also Like