Care sunt efectele drenajului limfatic?

Care sunt efectele drenajului limfatic?

0 Shares
0
0
0

Drenajul limfatic cuprinde mai multe tehnici manuale care se utilizeaza pentru a usura eliminarea lichidelor care se gasesc in exces in tesuturi. Aceasta eliminare se face prin circuitul limfatic, astfel ca limfa pe tot parcursul trecerii sale prin ganglionii limfatici are rolul de a purifica, inainte de a intra in sange.

De precizat este faptul ca masajul ajuta foarte mult la trecerea in interiorul capilarelor limfatice a tuturor rezidurilor care se regasesc in tesuturi. Totodata, masajul comnate staza circulatiei limfatice si stimuleaza iesirea celulelor imunitare din ganglionii limfatici. Acestea trec in sange si cresc capacitatea de aparare a organismului impotriva infectiilor.

Ei bine, drenajul limfatic se poate efectua si cu ajutorul unui aparat drenaj limfatic si are cateva efecte foarte importante, despre care vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol.

In primul rand trebuie precizat faptul ca drenajul limfatic are un efect anti-edem. Aceasta actiune este cea mai importanta, iar alte metode de interventii manipulatorii nu o pot obtine.

De precizat este faptul ca utilizarea masajului limfatic in tratamentul edemelor care se manifesta in cazul in care discutam despre femei aflate in perioada premenstruala, sau in cazul femeilor gravide, sau in cazul persoanelor care stau o perioada indelungata in pozitie ortostatica, nu are nevoie de prescriptie medicala.

Apoi, trebuie amintit si efectul cicatrizant al drenajului limfatic. Important de precizat este faptul ca masajul limfatic are rolul de a accelera curentul fluxului limfatic, astfel ca atunci cand intr-o anumita zona a corpului exista rani sau fel si fel de ulceratii, fluxul limfei proaspete poate favoriza procesul de cicatrizare, datorita faptului ca este foarte bogat in celule reconstructive.

Se spune deasemenea ca acelasi masaj limfatic poate sa elimine din zona afectata chiar si substantele iritante care nu permit reconstructia tesutului conjunctiv. Masajul limfatic este deasemenea foarte necesar in cazul ulcerelor aricoase, in cazul arsurilor sau chiar si dupa diferite interventii chirurgicale.

Drenajul limfatic are deasemenea si efect imunizant. Acest masaj este foarte util si pentru ca ajuta foarte mult sistemul imunitar. Ba mai mult, tratamentul zonelor specifice ajuta foarte mult si la eliminarea acneei, a cearcanelor.

Totodata, masajul limfatic poate fi extrem de util pentru rezolvarea problemelor cauzate de interventii chirurgicale, amigdalite, sinuzite, faringite, etc.

Efectul regenerant al drenajului limfatic trebuie deasemenea amintit si el in acest articol. In ceea ce priveste drenajul, este important de precizat faptul ca acesta poate sa ajute la o hranire mult mai buna a tesuturilor. Drenajul limfatic poate deasemenea sa ajute foarte mult la restabilirea echilibrului hidric in zonele netratate.

Acest lucru inseamna ca pielea ridata si terna, care este un semn cunoscut al trecerii anilor, isi va reveni iar incetul cu incetul isi va recapata roseata si elasticitatea.

Daca discutam despre fracturi, trebuie precizat faptul ca datorita drenajului limfatic, tesutul osos se va recupera mult mai rapid.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care ar cam trebui sa le cunoasca toata lumea in ceea ce priveste drenajul limfatic, care poate sa fie util pentru organism in mai multe situatii.

0 Shares
You May Also Like