Care sunt cele mai importante 3 categorii de web hosting?

Care sunt cele mai importante 3 categorii de web hosting?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care vrei sa creezi un website pentru afacerea ta, sau in cazul in care pur si simplu ai de gand sa iti creezi un blog personal pe care sa postezi diferite articole, poze, clipuri video sau orice altceva iti trece prin gand, ai nevoie de un nume de domeniu, dar si de un pachet de web hosting.

Numele de domeniu va trebui sa fie ales in functie de continutul blogului sau al site-ului, astfel ca daca blogul sau site-ul va fi despre articole de vestimentatie, atunci va fi nevoie sa alegi si sa inregistrezi un nume de domeniu care sa sugereze acest lucru. Numele de domeniu va trebui sa fie unul scurt si usor de memorat dar si usor de scris.

Apoi, dupa ce vei parcurge aceasta prima etapa, va trebui sa te orientezi spre un pachet de web hosting sau gazduire web dupa cum mai este cunoscut acest tip de serviciu.

Exista trei mari categorii de web hosting, iar pentru mai multe detalii va trebui sa accesezi site-urile companiilor care care vand gazduire web. Vei putea desemenea sa afli mai multe detalii si accesand diferite forumuri.

Ei bine, prima categorie de gazduire web este gazduirea shared sau gazduirea partajata, dupa cum mai este cunoascuta aceasta gazduire. In cazul in care vei opta pentru un astfel de pachet de web hosting, trebuie sa stii ca va trebui sa imparti resursele unui server cu o multime de alte site-uri sau bloguri.

Aceasta varianta este cea mai atractiva din punct de vedere financiar, si este ideala pentru toate acele site-uri care au un numar redus de accesari si care nu consuma multe resurse.

Al doilea tip de gazduire web pe care il vom aminti in acest artivol este hostingul prin server VPS. Acest hosting este asigurat de catre un server virtual care se bazeaza pe tehnologii de virtualizare. Din punct de vedere economic, aceasta solutie se afla undeva intre gazduirea shared si gazduirea dedicata. Aici diferenta este ca resursele serverului nu mai sunt impartite cu alti utilizatori.

Gazduirea dedicata reprezinta cea mai buna solutie pentru acele bloguri sau site-uri care au un trafic foarte mare in fiecare zi. Aceasta gazduire insa este si cea mai scumpa, insa permite accesul exclusiv atat la server cat si la toate resursele sale.

Alegerea unui astfel de pachet de web hosting inseamna deasemenea si trafic necontorizat, dar si configurare conform cerintelor site-urilor.

De precizat este ca marile magazine online, marile firme dar si bloggerii care au un trafic foarte mare opteaza pentru un asemenea pachet de gazduire web.

Asadar, acestea sunt cele mai importante trei tipuri de gazduire web spre care iti poti indrepta atentia. Daca te afli la inceput de drum cu site-ul sau cu blogul, atunci mai mult ca sigur cea mai simpla solutie este aceea de a te orienta spre un pachet de gazduire shared. Odata cu trecerea timpului insa, vei putea sa treci la un pachet de gazduire cu mai multe resurse sau cu resurse nelimitate.

0 Shares
You May Also Like