Generalitati despre web hosting

Generalitati despre web hosting

0 Shares
0
0
0

Cei care intentioneaza sa isi creeze un site, inainte de a-si alege numele de domeniu, si inainte de a accesa Gazduireenterprise.ro pentru a opta pentru un pachet de web hosting, in mod evident isi vor pune mai multe intrebari despre gazduirea web.

Serviciul de gazduire web, sau web hostingul, le permite atat persoanelor juridice, cat si persoanelor fizice sa aiba un website accesibil pe internet.

Firmele care ofera astfel de servicii, le pun la dispozitie clientilor resursele tehnice dedicate sau partajate ale unui server care are in permanenta acces la internet, pentru ca website-ul clientului sa fie vizibil in reteaua globala de internet.

Un server este un computer puternic, care este capabil sa stocheze website-urile mai multor clienti, si dispune de o conexiune la internet foarte puternica, astfel incat sa serveasca cerintele venite dinspre alte sisteme.

In plus, pe langa spatiul de stocare pe server, o firma care ofera astfel de servicii, poate veni in intampinarea clientilor si cu diferite facilitati importante, precum adrese de email, diverse script-uri, sau rapoarte despre vizitatori.

Persoanele care intentioneaza sa isi creeze un website, pot sa isi indrepte atentia de exemplu spre un serviciu de gazduire shared, iar un asemenea pachet de gazduire, daca stam sa discutam din punct de vedere financiar, este cel mai avantajos.

Partea neplacuta privind un astfel de pachet de gazduire web, este aceea ca un client trebuie sa imparta toate resursele serverului cu ceilalti clienti, si nu are control total asupra serverului.

Referitor la acest tip de gazduire web, este foarte important de mentionat faptul ca este un serviciu ideal pentru toti proprietarii de site-uri mici, sau pentru cei care intentioneaza sa isi creeze un blog personal.

Cei care considera ca resursele care le sunt alocate atunci cand au deja un pachet de gazduire shared, nu sunt suficiente, au posibilitatea de a se orienta spre un server vps.

Un server vps, este un server virtual privat, si reprezinta o solutie avansata in ceea ce priveste tehnologia de virtualizare a serverelor.

Acest tip de gazduire web este folosit pentru a imparti un server fizic in mai multe servere virtuale independente, iar fiecare vps se comporta precum un server dedicat si are un set de scripturi de initializare, procese, utilizatori, sisteme de fisiere, etc.

Exista insa si proprietari de website-uri, care atunci cand intentioneaza sa opteze pentru un serviciu de gazduire web, aleg sa se orienteze spre un server dedicat.

Un asemenea server dedicat este de obicei preferat de catre proprietarii magazinului online, dar si de catre proprietarii website-urilor mari.

Referitor la web hostingul dedicat, este important de mentionat faptul ca acesta inseamna in primul rand o securitate sporita, o viteza foarte buna, inseamna stabilitate si flexibilitate.

Toti proprietarii de website-uri care opteaza pentru acest tip de gazduire web, au acces la adiministrarea intregului server, fara ca altcineva sa mai poata avea acces la server.

Asadar, acestea ar fi cateva detalii pe care fiecare persoana care intentioneaza sa isi creeze un website trebuie sa le cunoasca, pentru a stii spre ce tip de gazduire web sa se orienteze.

 

0 Shares
You May Also Like