Unde sa imi repar telefonul?

Unde sa imi repar telefonul?

0 Shares
0
0
0

La un moment dat, fiecare dintre noi a avut nefericita experienta de a se alege cu telefonul mobil stricat.

Cu siguanta atunci cand ni se strica telefonul, nu ne gandim la altceva decat la faptul ca vrem sa ne vedem telefonul cat mai repede reparat, sau sa ne cumparam un alt telefon. Si stim cu totii ca parca tot atunci vin aceste momente neplacute cand ne asteptam mai putin sa se intample.

Si totusi, cand vine clipa in care se defecteaza un telefon, unii care au posibilitatea de a-si cumpara un telefon nou, in mod evident merg la magazinul operatorului de telefonie mobila si isi aleg modelul preferat, fara a mai astepta sa li se repare telefonul. Il vor duce la reparat daca vor mai dori, insa nu vor depinde de acel telefon.

Altii care nu sunt atata de norocosi sa isi permita sa isi achizitioneze un telefon nou, cu siguranta se gandesc doar la reparatia telefonului, si unde sa il repare cat mai rapid si cat mai ieftin.

Unii utilizatori, care detin si un certificat de garantie valabil pentru telefonul lor, aleg sa isi duca dispozitivul la magazinul operatorului de telefonie mobila de unde au facut achizitia, unde vor lasa telefonul pentru a fi trimis la reparat.

In caz ca totul este in ordine, reparatia va dura aproximativ doua saptamani. Spun in caz ca totul este in ordine, pentru ca se poate depista foarte usor daca telefonul a suferit socuri mecanice datorita cazaturilor, sau daca a intrat in contact cu apa sau cu orice alt lichid.

In aceste cazuri, reparatia telefonului pe baza certificatului de garantie este respinsa, astfel ca fie clientul accepta reparatia dar trebuie sa suporte costurile acesteia, fie alege sa isi repare telefonul pe cont propriu intr-un service telefoane.

In acest caz, majoritatea utilizatorilor aleg sa isi repare telefonul pe cont propriu pentru ca reparatia va dura mult mai putin, si vor avea posibilitatea sa isi aleaga singuri service-ul la care sa apeleze. Indiferent de service-ul ales, telefonul va fi supus unei analize pentru a se depista problema dar si cauza acesteia, dupa care clientul va fi informat de problemele intampinate, costurile reparatiei si cat timp va dura reparatia.

De regula un service gsm ofera urmatoarele servicii :
–    servicii de intretinere a telefonului si de mentenanta dar si curatarea echipamentelor interne si a tastaturii;
–    repara sau schimba componentele principale precum display, touchscreen, difuzoare, microfoane, etc.
–    efectueaza interventii asupra placii de baza;
–    reparatii sau inlocuire de procesor, inlocuire memorie Ram, accelerator grafic;
–    reconfigurari si rescrieri software dar hardware datorita instalarii drivelelor compatibile;
–    reconfigurarea sau instalarea sistemului de operare dar si instalarea de aplicatii home made ale producatorului;
–    resoftari, reconfigurari, devirusari, sau inlocuirea acumulatorului.

Din ceea ce se poate vedea, un service gsm iti poate pune la dispozitie o gama larga de servicii de calitate, insa totul depinde de tine, ce service alegi. Este important sa ceri cateva pareri cunoscutilor care au apelat la un astfel de service gsm, si sa alegi sa iti repari telefonul la acel service care are cele mai multe recomandari.

In ceea ce priveste costurile reparatiei, nu ar trebui sa iti faci griji pentru ca diferente mari intre service-uri nu vor fi referitor la pret, insa cu siguranta in ceea ce priveste calitatea vor fi diferente, pentru ca nu toti sunt profesionisti.

0 Shares
You May Also Like