Putini dintre noi folosesc toate functiile smartphone-ului

Putini dintre noi folosesc toate functiile smartphone-ului

0 Shares
0
0
0

Putini dintre noi folosesc toate functiile smartphone-ului pe care il folosim. Desigur, simplul fapt ca putem sa rulam pe un smartphone un server Apache pe care sa facem host la o pagina web nu inseamna ca trebuie sa facem acest lucru.

Ceea ce este mai relevant insa e faptul ca multi aleg sa foloseasca mai degraba alte produse pentru a realiza ceva ce pot face si cu telefonul lor mobil.

Folosim ceasul de mana pentru a vedea care este ora desi avem un ceas pe telefon, folosim un dispozitiv separat pentru a asculta muzica, desi putem alege din o multitudine de aplicatii pe telefon pentru a asculta muzica preferata, si lista poate continua.

Desigur, de multe ori alegerea de a folosi un alt dispozitiv in locul smartphone-ului poate fi justificata. Atunci cand avem la dispozitie un telefon cu o camera de 12 Mpx si un aparat foto profesional care are 24 Mpx.

De asemenea, daca este sa alegem intre a ne uita la ceasul smart de la mana pentru a afla ora si a scoate telefonul din buzunar si a il deschide, vom alege mai repede prima optiune.

Totusi, anumite functii pe care un smartphone le are nu pot fi inlocuite la fel de facil. Cele mai relevante din acest punct de vedere sunt date de conectivitatea care, combinata cu mobilitatea dispozitivului, face din acesta un adevarat telefon smart.

Ne apropiem foarte rapid de era in care fiecare dintre noi va avea cel putin functiile cel mai importante dintr-o casa legate la un sistem electronic. Vorbim desigur despre conceptul de smarthome, cea in care nu va mai trebui sa actionam manual multe din functiile pe care acum ni se pare obisnuit sa le folosim astfel.

Intr-o casa smart, functii precum iluminatul, incalzirea, jaluzelele, precum si dispozitivele home cinema sau sistemul audio, toate acestea sunt conectate la un singur sistem, la un calculator ce ne va oferi un alt grad de libertate in folosirea lor. Astfel, toate aceste functii vor putea fi controlate prin comanda vocala sau programate dupa anumite setari prestabilite, astfel incat sa ne ofere un comfort sporit si chiar sa ne prevada nevoile.

Pana la ajunge la o casa in care aproape totul va putea fi monitorizat si controlat accesand un singur sistem care va interpreta corect comenzi vocale, va trebui sa ne bazam pe lucruri care sunt putin mai la indemana. Pana la urma, este destul de scump sa achizitionam sau sa ne transformam propria locuinta intr-un smarthome, mai ales daca este sa apelam strict la servicii profesionale sau sisteme expert. Momentan, cel mai usor este sa conectam functiile din casa pe care dorim sa le controlam la un calculator sau server dotat cu o conexiune la internet.

Utilizand aplicatii usor de gasit care ne permit sa accesam serverul remote, printr-un VPN (Virtual Private Network) pe langa faptul ca vom putea programa in calculator anumite operatiuni standard (precum strangerea jaluzelelor la o anumita ora), putem sa ne folosim telefonul mobil pentru a accesa toate aceste functii indiferent de unde ne aflam.

In cazul in care nu sutem siguri de functiile pe care le are smartphone-ul nostru, sau daca dorim achizitionam accesorii care sa ii sporeasca functionalitatea precum si durata de viata este indicat sa luam legatura cu o firma specializata care sa ne puna la dispozitie tot ce avem nevoie, de la huse LG, la folii, incarcatoare, antene si microfoane.

0 Shares
You May Also Like