Cum transformi o lanterna clasica in una cu LED?

Cum transformi o lanterna clasica in una cu LED?

0 Shares
0
0
0

Cand avem de ales intre o lanterna LED si una clasica cu bec incandescent, stam putin pe ganduri pe care sa o alegem. In primul rand, pentru a face o alegere corecta, trebuie sa cunoastem mai multe despre cele doua tipuri de lanterne.

Lanterna LED are un consum mai mic de energie si, totodata, este mult mai eficienta din punct de vedere al iluminarii. Daca ne gandim la durata de viata a unui astfel de produs, vom face alegerea corecta, indreptandu-ne atentia catre o lanterna LED.

Daca sunteti in pana de idei si nu stiti unde sa cautati, site-ul lanterne.ro va sta la dispozitie cu o sumedenie de oferte de nerefuzat.

Conform unor calcule estimative, in cazul unei lanterne LED de calitate putem avea asigurate 50.000 de ore de functionare. Site-ul lanterne.ro vine in ajutorul amatorilor de gen, oferind produse de calitate din categoria mentionata mai sus: lanterne profesionale, lanterne LED, lanterne cu acumulator. Lanternele LED pot fi oferite spre vanzare cu acumulator incorporat sau sa necesite functionare cu baterii.

Sunt multi oameni, chiar pasionati de lucruri vintage, care vor sa isi puna mintea la contributie si sa scoata ceva remarcabil din mana lor. Acestia isi pun in gand sa transforme lanterne vechi cu bec incandescent in lanterne de tip LED.

Daca vrei sa inlocuiesti vechiul bec cu LED-uri, tine cont de un sfat esential: in afara de LED-uri, mai ai nevoie si de o sursa de curent constanta, precum si de un radiator din aluminiu care sa cedeze caldura produa de LED spre corpul metalic al lanternei.

Conform unora, este si mai simplu sa pui o simpla rezistenta de limitare a curentului prin LED. Chiar daca isi pot cumpara foarte lejer lanterne cu LED de pe piata, multi oameni aleg sa improvizeze tocmai din dorinta de a crea ceva inedit.

In aceste cazuri, trebuie sa te documentezi foarte bine. Trebuie sa stii daca bateriile au suficienta autonomie, incat sa duca LED-urile alese de tine, LED-urile trebuie sa fie punctiforme.

Ai grija mare la amperajul acumulatorilor si documenteza-te despre ce inseamna acesta. Trebuie sa ai in vedere ca multi acumulatori no name nu specifica pe eticheta amperajul real, ci o denumire generic.

Te poti trezi acasa ca ai gasit acumulatori de 3500 mAh, dar ei sa nu fie decat de 500 mAh. Ba mai mult, te si bucuresesi ca i-ai luat la un pret imabatabil. Mare grija si la ce improvizezi.

Poate ca nu esti decat un manufacturier de ocazie, dar trebuie sa ramai la acet nivel. Nu uita ca, daca iti reuseste transformarea unei lanterne clasice in una cu LED, nu devii automat specialist in electrotehnica sau electrica. Lasa aceste activitati in seama unor profesionisti si ramai doar la felia ta de amator.

Nu transforma o pasiune intr-o exaltare de moment, care sa iti dea aripi sa iti bagi nasul si prin alte cotloane ale casei. Bucura-te de realizarea ta si incearca sa mai ai una si maine, poate in acelasi domeniu.

0 Shares
You May Also Like