Materiale de construcții – vata minerală

0 Shares
0
0
0

Desigur, interiorul joacă un rol important în crearea confortului, dar confortul real și un microclimat sănătos într-o casă, depind de cât de călduroasă este și câtă liniște oferă.

Materialul de izolație termică corect selectat și instalat, face față acestei sarcini și poate fi cumpărat din magazinul online proctiv.ro. Din fericire, tipurile de izolație, calitatea și cantitatea lor au atins un nivel complet nou. Rămâne să alegi tipul de material de care ai nevoie.

Vata minerală este o izolație versatilă utilizată în toate tipurile de construcții. Este o placă de diferite grosimi, țesută din fire subțiri de sticlă, obținută prin topire și amestecarea prin pulverizare a anumitor compoziții minerale. Proactiv.ro oferă diferite soiuri de vată minerală la prețuri accesibile. Sortimentul include produse de la producători de vârf, caracterizate printr-un raport optim de calitate și preț. Vata minerală este un material durabil cu caracteristici excelente de izolare termică și fonică.

Vată minerală – Tipuri

Vata minerală este împărțită în trei categorii principale:

Vată de sticlă. Se caracterizează printr-o grosime mică a fibrelor (până la 14 microni) cu o lungime de până la 5 cm. Se caracterizează prin elasticitate și rezistență crescute. Un anumit dezavantaj este gradul ridicat de compresibilitate a materialului, ceea ce implică imposibilitatea utilizării acestuia în structuri verticale. Avantajele vatei de sticlă includ capacitatea de a rezista la temperaturi cuprinse între -50 – +200 grade, ușurința transportului și instalării.

Vata minerală realizează pe baza prelucrării zgurii. Cu o grosime de până la 12 microni, fibrele sale nu au mai mult de 1-2 mm lungime, motiv pentru care structura generală a plăcilor nu este foarte puternică. De asemenea, zgura nu este foarte stabilă în mediile acide, ceea ce impune anumite restricții asupra utilizării sale în contact cu suprafețele metalice. Un alt dezavantaj al materialului este higroscopicitatea crescută, care exclude utilizarea acesteia ca izolație pentru fațadă. În același timp, vata minerală de zgură este foarte ieftină, și prin urmare este încă utilizată acolo unde nu apar influențe externe asupra stratului de izolație (izolația pereților interiori, a tavanelor etc.).

Vată minerală de piatră (bazalt). Structura fibrelor este foarte asemănătoare cu izolația de zgură. Cu toate acestea, nu provoacă reacții alergice sau iritații. În același timp, se distinge prin caracteristici crescute de izolare termică. Un alt avantaj al materialului este capacitatea de a rezista la temperaturi cuprinse între -200 și +1000 grade. Acest tip de vată minerală, în construcții este considerată cea mai bună opțiune.

Vată minerală – Avantaje

Vata minerală este una dintre cele mai populare materiale pentru izolații de astăzi. Și acest lucru nu este surprinzător, având în vedere numeroasele sale avantaje, cum ar fi: caracteristici excelente de izolare termică, siguranța privind incendiile, rezistență la majoritatea tipurilor de medii chimice, rezistență la diferite influențe biologice, caracteristici bune de izolare fonică, capacitatea de a face față sarcinilor statice semnificative, permeabilitatea la vapori, excluzând acumularea de condens sub izolație, prietenie cu mediul, durabilitate – materialul va servi mai mult de 45 de ani fără a-și pierde caracteristicile originale. Vata minerală este cea mai bună izolație în ceea ce privește raportul preț/calitate, fiind utilizată pentru diferite izolații termice. 

0 Shares
You May Also Like