Ingrediente naturale care maresc eficienta masajului

Ingrediente naturale care maresc eficienta masajului

0 Shares
0
0
0

Masajul terapeutic si de relaxare si-a dovedit beneficiile, de-a lungul timpului, iar eficienta acestora este influentata si de produsele care sunt folosite la realizarea lor.

Astfel,  printre ingredientele naturale cu efecte remarcabile in cazul efectuarii unui masaj corporal sau facial se numara mierea. Aceasta este apreciata pentru efectele de hranire si de infrumusetare a pielii.

Este suficient sa aplicati miere pe piele pentru a beneficia de efectele acesteia. Datorita faptului ca dispune de proprietati antiseptice, mierea are rolul de a curata pielea si a elimina impuritatile, dar este recomandata cu succes si pentru a realiza un gomaj corespunzator. Daca mierea este aplicata sub forma de masaj, proprietatile acesteia sunt considerabil marite.

De regula, o sedinta de masaj cu miere se desfasoara pe o durata de 60 de minute, iar pentru a beneficia pe deplin de efectele masajului cu miere, se recomanda sa se efectueze de 2-3 ori pe saptamana, pentru o perioada de o luna.

Dupa o luna, este suficient sa urmati o sedinta pe luna. Datorita faptului ca se foloseste o tehnica speciala in aplicarea acestui masaj, sunt activati anumiti centri nervosi cu rol de stimulare a organismului si de deblocare a sistemului limfatic.

Alaturi de masajul cu miere,  extrem de benefic organismului este masajul cu ulei de canepa. Acesta ajuta la calmarea si hidratarea pielii uscate, dar si la cresterea elasticitatii membranelor celulare, sustinand pastrarea apei la nivelul pielii.

Este cunoscut faptul ca uleiul din seminte de canepa dispune de un raport ideal de 3:1 de acizi grasi esentiali Omega 6 si 3. Astfel, acest ulei actioneaza in calitate de puternic hidratant natural al pielii si emolient, iar utilizarea acestuia la aplicarea unui masaj ofera doar beneficii pielii.

Potrivit studiilor, se poate folosi uleiul din seminte de canepa pentru a ameliora diferite afectiuni, precum psoriazisul sau eczemele.

Din topul celor mai eficiente ingrediente naturale care pot fi utilizate pentru a realiza un eficient masaj corporal sau facial nu poate lipsi uleiul de argan. Acesta este recunoscut drept un aliat puternic al pielii netede si catifelate, lipsite de riduri.

Actioneaza asupra prevenirii imbatranirii premature a pielii si este potrivit oricarui tip de piele, fiind totodata un inamic puternic al vergeturilor.

In cazul masajului cu ulei de argan, acesta se poate realiza ca parte din ritualul Hammam sau ca un masaj corporal propriu-zis. Indiferent de alegerea pe care o veti face, puteti avea certitudinea ca masajul efectuat cu uleiul de argan ofera pielii importante beneficii, de ajutor atat pentru a preveni imbatranirea si aparitia ridurilor, cat si pentru a ameliora anumite afectiuni dermatologice.

Trebuie doar sa va asezati pe un pat masaj cosmetica pentru a beneficia de efectele relaxante si regenerante ale masajului realizat fie cu miere, fie cu ulei de argan sau cu ulei din seminte de canepa.

Fiecare dintre aceste ingrediente naturale sunt de nelipsit din ritualurile de infrumusetare si de ingrijire a pielii, deoarece ajuta la prevenirea ridurilor, cat si la reducerea acestora si la cresterea fermitatii si a elasticitatii pielii. Cu aceste ingrediente naturale este mai usor sa va bucurati de o piele exact asa cum v-o doriti.

0 Shares
You May Also Like