Cum se face o campanie AdWords?

Cum se face o campanie AdWords?

0 Shares
0
0
0

Se vorbeste peste tot despre campanii AdWords si despre eficienta lor dar se spune destul de rar ce trebuie sa contina o campanie si ce trebuie sa luam in calcul.

In primul rand, daca credeti ca nu va descurcati singuri va recomandam sa apelati la serviciile unei firme specializate, cum ar fi ItExclusiv, care sa stie exact de ce anume aveti nevoie si cum trebuie sa demareze campania.

Primul lucru pe care ar trebui sa il luati in calcul atunci cand planificati o campanie ar trebui sa fie perioada pe care se va desfasura aceasta campanie. Planificarea corecta se face pe an si in aceasta forma veti putea sa eliminati fluctuatiile care provin din sezonalitatea specifica fiecarui business.

Campaniile punctuale sunt probabil cele mai potrivite.

Un al doilea lucru de care este necesar sa tineti atunci cand demarati o astfel de campanie este bugetul pe care trebuie sa il alocati si ar trebui sa va puneti si cateva intrebari: cat de importanti sunt vizitatorii si cat sunteti dispusi sa platiti pentru vizitatorii care vor intra pe site.

Raspunsul este mult mai complicat de atat pentru ca pentru a putea raspunde ar trebui sa stiti valoarea pe care o are un client pentru afacerea promovata si ar trebui sa strangeti date cum ar fi recurenta, rata de conversie a vizitatorilor in clienti si profitabilitatea.

Aceste informatii va vor fi de ajutor pentru a sti care va fi suma maxima de care dispuneti si pe care veti dori sa o platiti pentru vizitatori si care va fi valoarea pe care o poate aduce o astfel de campanie. In cazul in care aceasta este prima campanie va trebui sa estimati.

Dupa ce stabiliti perioada, bugetul si limitele, ar trebui sa incercati sa va ganditi campania pornind de la profilul pe care il au utilizatorii. Aceasta se afla intr-o regiune geografica anume sau face referire la toata tara. Un lucru extrem de important este sa determinati care sunt informatiile pe care urmeaza sa le comunicati, beneficiile si caracteristicile produsului, punctele voastre tari si punctele slabe ale concurentei si puteti sa incercati sa interactionati cu audienta exploatand nevoile acesteia.

Dupa ce ati definit informatiile puteti incepe sa construiti si o lista de cuvinte cheie si aceasta lista ar trebui sa rezoneze si cu mesaje si pentru orice cuvant din lista ar trebui sa aveti cel putin un pachet informational care sa se potriveasca.

Nu utilizati cuvinte foarte generale pentru ca informatia ce urmeaza a fi comunicata isi va pierde sensul. De exemplu nu folositi “biciclete” atunci cand vreti sa vindeti “biciclete medicale” pentru ca riscati sa platiti foarte mult pentru un trafic care ar putea sa fie neinteresant.

Va recomandam sa dezvoltati o lista de cuvinte cheie generala in momentul in care ati folosit deja toate expresiile specifice.

Ininte de a lansa o campanie puteti sa grupati cuvintele si mesajele care seamana. Sunt si sfaturi care sa va ajute in campanii. Utilizati insertii dinamice dar nu pentru cuvinte ale firmelor concurente, puteti folosi si chemari la actiune in anunturi, testati reformulari pentru acelasi mesaj, motivati actiunea ce trebuie facuta de utilizator.

0 Shares
You May Also Like