Cum a evoluat brandul LG?

Cum a evoluat brandul LG?

0 Shares
0
0
0

Fie ca doresc sa cumpere telefoane LG, fie huse LG si electrocasnice, romanii folosesc cu incredere produsele oferite de sud-coreeni. De la infiintarea companiei sub numele de Goldstar in anul 1958, LG a pus la dispozitia utilizatorilor din diferite colturi ale lumii o gama diversificata de produse.

Inca din anii ’60 LG produce in Coreea primele televizoare, frigidere, masini de spalat, aparate de aer conditionat si radiouri. Coreenii puteau utiliza o gama variata de produse de o calitate inalta, pentru a beneficia de confortul dorit.

In anul 1995 compania este redenumita LG Electronics si achizitioneaza Zenith cu sediul in Statele Unite ale Americii. Doi ani mai tarziu apar primele telefoane digitale CDMA din lume, care au fost furnizate catre Ameritech si GTE in Statele Unite. Dupa aceea LG primeste certificarea UL in Statele Unite si dezvolta primul set IC din lume pentru DTV.

LG a contribuit considerabil la evolutia tehnologica pe care o cunoastem astazi. In anul 1999 dezvolta primul televizor cu plasma de 60 de inci din lume, pentru ca un an mai tarziu sa infiinteze LG Phillips LCD, care reprezinta o asociere cu Phillips.

Anul 2000 este cel in care compania coreeana lanseaza primul frigider pe Internet din  lume, dar tot in acest an exporta IMT-200 sincron catre Marconi Wireless India, realizandu-se exporturi importante si catre Verizon Wireless in Statele Unite.

Urmeaza in anul 2001 sa realizeze exporturi de telefoane mobile GSM in Rusia, Italia si Indonezia. De asemenea, in aceasta perioada LG devine lider de piata pe piata CDMA australiana. Tot in anul 2001 lanseaza prima masina de spalat, dar si primul cuptor cu microunde din lume pe internet si primul aparat de aer conditionat.

In anul 2001 are loc separarea dintre LG Electronics si LG Corporation, iar anul urmator patrunde pe piata de telefoane GSM din Europa de Nord si Orientul Mijlociu, inregistrand un export lunar de peste 2,5 milioane de unitati in luna iulie a anului 2002.

Anul 2005 este incununat de succes pentru producatorii LG, deoarece compania devine al patrulea cel mai mare furnizor de pe piata de telefoane mobile din lume. Anul urmator sunt vandute 7,5 milioane de unitati in intreaga lume de telefoane din seria LG Black Label premium.

In anul 2007 LG se orienteaza catre producerea de playere si unitati de discuri in format dual, fiind si anul in care lanseaza televizorul LCD Full HD la 120 Hz. Astfel, cu fiecare an care a trecut, LG a adus inovatii pe piata de electrocasnice, produse IT si nu numai. Fie ca este vorba despre un nou televizor sau despre un nou telefon, LG raspunde cerintelor clientilor si ofera solutii, pentru a spori confortul acestora.

Atat in magazine online, cat si in cele offline, exista numeroase accesorii pentru produsele concepute de LG, precum huse LG, acumulatori si multe altele. Este usor pentru fiecare utilizator in parte sa beneficieze de produse originale, de o inalta calitate.

In peste un secol de activitate, producatorii LG pun la dispozitia utilizatorilor telefoane mobile, televizoare, o gama variata de electrocasnice, impreuna cu produse IT si produse pentru climatizare.

0 Shares
You May Also Like