Cum cumparam un MAC refurbished?

Cum cumparam un MAC refurbished?

0 Shares
0
0
0

Piata pentru calculatoare refurbished a luat amploare in ultima vreme inclusiv pentru calculatoarele si laptopurile MAC.

Aceste echipamente sunt utilizate in general pentru acitivitati de editare video sau foto in regim profesional si utilizeaza un sistem de operare diferit de cel de la Microsoft numit sistem de operare proprietar.

Hotararea de a cumpara un laptop refurbished de la MAC poate fi o idee buna si desi acesta nu va arata chiar ca un laptop MAC nou, veti fi surprinsi de faptul ca poate inca sa ruleze aproape toate aplicatiile si softurile dedicate dispozitivelor MAC si inca foarte fluent.

In primul rand atunci cand cumparati un laptop refurbished va recomandam sa verificati si starea bateriei. La orice laptop si de aici nu iese din calcul nici MAC-ul bateria are o durata de viata destul de mica si veti observa in timp ca cele trei ore in care bateria ar fi tinut normal se vor reduce la cateva zeci de minute.

Daca va intrebati cum va puteti asigura ca bateria din laptopul pe care vreti sa il cumparati inca functioneaza in parametrii buni va recomandam sa o testati. Sunt si echipamente de masurat durata de viata a unei baterii de laptop si daca nu aveti unul puteti sa imprumutati de la o persana care are.

In primul rand ar trebuie sa cautati numarul de incarcari si descaracari pe are le-a suportat bateria atunci cand a fost utilizata. Conform unor studii o bateria se poate incarca in medie de 300 de ori si ulterior acestui numar va incepe sa isi piarda treptat din capacitatea de incarcare.

In cazul in care dispozitivul arata de exemplu ca bateria a fost reincarcata de un numar de mai mare de 260 de ori puteti sa cereti un discount in momentul in care cumparati calculatorul si astfel va veti asigura ca va vor ramane bani si pentru a cumpara o baterie.

Intrebati si despre garantia laptopului pe care doriti sa il cumparati. Printre problemele pe care si le pun cumparatorii se numara si intrebarile legate de durabilitate si garantie. Mac-urile noi au in general o perioada de garantie de un an pentru componentele din interior. Multi detinatori de MAC aleg sa vanda dispozitivele inainte ca perioada de garantie sa expire.

In cazul in care beneficiati inca de garantia pe componente, desi sunteti aproape de finalul acestei perioade inca mai puteti cumpara o garantie speciala denumita Apple Care pe o perioada de doi ani. In cazul in care dispozitivul cumparat va avea probleme veti fi acoperit de garantie.

De multe ori pe site-urile specializate in vanzare de produse Mac refurbished puteti gasi echipamente la preturi foarte mici si veti beneficia si de garantii. Chiar si atunci cand cumparati doar componente refurbished de MAC puteti beneficia de o garantie de minim 90 de zile pentru fiecare componenta achizitonata in spate.

Tot ce trebuie sa faceti este sa nu uitati sa verificati politica magazinului din care cumparati in legatura cu piesele sau cu sisteme refurbished pe care le au pe stoc. In acest mod evitati discutiile ulterioare si evitati si investitiile suplimentare.

0 Shares
You May Also Like