Cum sa-ti faci site-ul mai putin vulnerabil la schimbarile algoritmilor Google?

Cum sa-ti faci site-ul mai putin vulnerabil la schimbarile algoritmilor Google?

0 Shares
0
0
0

Orice update in algoritmii motoarelor de cautare, spre exemplu in celebrul “Panda update”, reprezinta o sursa majora de stres pentru orice Web master, deoarece aceste update-uri sunt ca niste cutremure la propriu – iti zguduie ranking-urile in sus si in jos si orice efort al tau de a-ti imbunatati site-ul sau de a-l stabiliza pentru un anumit motor de cautare, nu va face decat sa-ti produca si mai multa frustrare.

Pe DanBradu.com, poti gasi oferte de seo profesional, la cele mai bune preturi.

In timp ce acest gen de schimbari sunt inevitabile si nu poti face nimic eficient pentru a le impiedica intr-un anume fel, exista cateva masuri pe care le poti lua, pentru a diminua “pagubele”.

Practic, se crede ca daca vei urma cele mai bune sfaturi in acest sens, esti “in siguranta” fata de update-urile majore ale algoritmilor motoarelor de cautare, dar in practica, lucrurile nu stau deloc asa. Iata cateva sugestii (in plus fata de cele generale), despre cum sa iti faci site-ul mai putin vulnerabil, in fata schimbarilor de algoritmi.

Focuseaza-te pe cuvintele cheie tinta.

Cand vrei sa cresti traficul din motoarele de cautare, prima idee ar fi ca daca reusesti sa cresti rangul mai multor cuvinte cheie, vei obtine mai mult trafic. S-ar putea intampla asta (in special daca aceste cuvinte cheie nu au o stransa legatura intre ele), dar nu neaparat.

Ai putea crede ca adaugand cuvinte cheie noi, iti va creste traficul, de fapt este invers – noile cuvinte cheie vor dilua relevanta cuvintelor cheie deja prezente si ca rezultat, s-ar putea sa pierzi din cantitatea de trafic pe care site-ul tau deja o are.

Asa ca, inainte de a incepe sa adaugi cuvinte cheie noi, fii pregatit intotdeauna pentru o retragere (un back-off), in cazul in care acestea s-au dovedit a fi o alegere nu tocmai potrivita.

Optimizeaza pentru cuvinte cheie lungi (long tail).

Cuvintele cheie de tip long tail sunt in mod frecvent neglijate deoarece nu aduc atat de mult trafic in comparatie cu celelalte tipuri de cuvinte cheie. Totusi, aceste cuvinte cheie sunt mult mai “rezistente” in fata schimbarilor de algoritmi.

Traficul pe cuvintele cheie de tip long tail, tinde sa fluctueze mult mai putin, deoarece exista o competitie mult mai mica pe acest tip de cuvinte. Daca le-ai neglijat pana acum, incearca sa optimizezi pentru acest gen de cuvinte, cat mai curand posibil.

Optimizeaza pentru cuvinte cheie mai putin competitive.

Cuvintele cheie mai putin competitive (cu o concurenta mai mica) nu sunt neaparat de tip long tail, dar si ele sufera mai putin de pe urma schimbarilor de algoritmi in motoarele de cautare.

Explicatia in cazul acestor cuvinte cheie, este simpla – de exemplu, daca exista 10 site-uri ce concureaza pentru un cuvant cheie, chiar daca Google face un update algoritmilor si randomizeaza rezultatele in cautari, cel mai rau lucru care ti se poate intampla este sa te califici pe locul 10 din 10, ceea ce este mult mai bine decat sa zicem, pe locul 2 din 100 (in cazul unor cuvinte cheie foarte competitive, prezente pe sute de site-uri).

0 Shares
You May Also Like