Cum iti protejezi ochii cand lucrezi pe calculator?

Cum iti protejezi ochii cand lucrezi pe calculator?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care lucrezi pe calculator, de acasa sau de la birou iar programul tau de lucru este de 8 ore pe zi, cu siguranta odata cu trecerea timpului vederea ta poate avea de suferit, asa ca trebuie sa gasesti cele mai bune solutii pentru a-ti proteja ochii si vederea.

In primul rand trebuie sa stii ca lumina din incaperea in care lucrezi este foarte importanta, asa ca trebuie sa iti asezi calculatorul perpendicular cu fereastra. Ar fi indicat ca atunci cand lumina solara este foarte puternica, sa gasesti o solutie pentru a face intuneric inauntru.

Apoi, ar fi indicat sa clipesti cat mai des posibil, iar in acest fel vei reusi sa eviti uscaciunea si iritarea ochilor. Nici ideea de a discuta cu un medic oftalmolog care sa iti prescrie lacrimi artificiale nu ar fi una rea.

Ar fi deasemenea indicat sa faci in fiecare zi cat mai multe exercitii de gimnastica a ochilor, la fiecare 20 de minute. Totul este foarte simplu, pentru ca trebuie sa privesti spre un obiect indepartat timp de 10 – 15 secunde, dupa care exact acelasi timp trebuie sa privesti apropiat, iar acest procedeu trebuie sa il repeti de 10 ori.

Pauzele lungi si dese sunt cheia marilor succese in ceea ce priveste vederea, pentru ca facand pauze destul de des, vei putea sa iti protejezi cat mai bine vederea.

Cu siguranta insa, vei putea opta si pentru alte modalitati de protectie a ochilor, iar una dintre acestea ar fi reprezentata de cei mai buni ochelari protectie pentru calculator, asa ca in continuare vom vedea cum se aleg acesti ochelari.

Mai intai de toate, ar fi indicat sa iti indrepti atentia numai spre producatorii renumiti de ochelari de protectie pentru calculator, iar astfel sunt sanse mari sa gasesti o pereche care sa fie de calitate superioara.

Apoi trebuie sa te preocupe foarte mult si specificatiile ochelarilor, iar aici ar fi indicat sa iti alegi o pereche de ochelari de protectie pentru calculator care sa fie prevazuti cu un filtru pentru lumina albastra.

Lumina albastra este produsa de catre laptopuri, PC-uri, televizoare, tablete sau telefoane, si poate sa fie extrem de daunatoare pentru toata lumea, deoarece ea poate sa produca ameteli si dureri ale fruntii sau dureri de cap.

Stratul antireflexie este o alta functie importanta pe care o poate avea o pereche de ochelari de protectie pentru calculator. Acest strat se poate aplica la interior sau la exterior, si are rolul de a indeparta acele reflexii proprii care se pot vedea in ochelari.

Aspectul ochelarilor este foarte important, asa ca utilizatorii cu siguranta vor dori sa poarte ochelari cu rama la moda, iar lentilele sa le fie si ele la moda.

Filtrul UV, dar si alte caracteristici sunt foarte importante si ele, insa cu cat ochelarii dispun de mai multe astfel de caracteristici cu atat sunt mai performanti, dar cu atat si pretul lor este mai mare, insa pana la urma tot ce conteaza este ca acesti ochelari ofera o protectie impecabila.

0 Shares
You May Also Like