Avantajele unui sistem informatic utilizat in medicina de familie

Avantajele unui sistem informatic utilizat in medicina de familie

0 Shares
0
0
0

In societatea actuala nicio o activitatea nu se mai desfasoara fara a se utiliza calculatoare si programe software performante. Noua tehnologie nu este privita cu ochi buni de traditionalistii care sunt de parere ca societatea a functionat dintotdeauna perfect si fara produsele digitale inteligente. Si totusi, informatizarea castiga teren chiar si intr-unul dintre cele mai sensibile domenii – medicina de familie.

Beneficiile nelimitate aduse de un soft medical conving din ce in ce mai multe cadre medicale sa isi indrepte atentia spre cele mai bune solutii IT. Gestionarea computerizata a cabinetelor medicale elimina rutina birocratica, iar acesta este unul dintre cele mai importante aspecte in activitatea fiecarui doctor. Problemele administrative cu completarea zilnica a documentelor, formularelor şi rapoartelor, necesita timp pretios pe care medicii de familie il pot acorda pacientilor.

Prin utilizarea unui soft cabinet medical inteligent, activitatea medicala nu este intrerupta de sarcinile manuale. Un program simplu si eficient contribuie la gestionarea cu usurinta a cabinetului. Astfel, pacientii isi pot face programari online, sistemul ofera acces la istoricul medical al pacientului, tine evidenta cheltuielilor si incasarilor. De asemenea, prin intermediul unui soft medical poate fi gestionat un numar nelimitat de sedii si cabinete, sunt generate documente financiare, planuri de lucru si rapoarte de performanta.

Un soft pentru cabinet medical creste acuratetea datelor obtinute prin consultul clinic si calitatea actului medical. Doctorii de familie au acces rapid si permanent la istoricul medical, pentru a stabili cu usurinta diagnostice potrivite. In ceea ce priveste pacientii, se scurteaza timpul de asteptare prin sistemul de programare organizata si eliminarea birocratiei.

Alegerea unui sistem integrat, centrat pe nevoile cabinetului pentru medicina de familie este esentiala pentru calitatea actului medical. Ingrijirea medicala este complexa si in acelasi timp, haotica. Schimbarile din sistem, actualizarea constanta a informatiilor, consultarea permanenta a istoricului medical, implica timp si resurse. Incercarea de a gestiona inregistrarile medicale pe hartie nu mai functioneaza.  De aceea un soft medical gestioneaza eficient munca medicilor de familie.

Cabinetele medicale nu mai pot avea grija de pacientii lor fara sisteme informatice complete. Registrele de sanatate inregistrate de catre doctorii de familie sunt adevarate depozite bogate de informatii. Toate problemele medicale cu care se confrunta o persoana sunt stocate de catre medicul de familie. Un soft informatic are misiunea de a simplifica si reduce eforturile necesare desfasurarii activitatii zilnice a cabinetelor medicale.

 

0 Shares
You May Also Like