Cum asortam draperiile cu decorul?

Cum asortam draperiile cu decorul?

0 Shares
0
0
0

Nimeni nu spune ca este obligatoriu sa avem draperii identice cu toate imprimeurile din camera. De asemenea, nimeni nu spune ca este obligatoriu sa avem perdele la geamuri, rulouri, storuri sau draperii insa si casa arata altfel cand acestea sunt prezente si cand ferestrele noastre sunt frumos imbracate.

Desi aceste lucruri par simple la o prima vedere, alegerea perdelelor sau alegerea draperiilor potrivite v da batai de cap celor mai multi dintre noi si asta deoarece nu stim cu ce sa asortam perdelele pentru a putea obtine cel mai bun decor. Despre toate acestea dorim sa discutam pe larg in acest articol si va vom prezenta cateva variante in care puteti sa faceti asortarea in camere.

Puteti asorta draperiile cu cele mai multe elemente din camere. Cea mai complexa varianta de a asorta perdelele si draperiile presupune si reflectarea nuantelor existente din compozitia finisajelor acestora, mobila si decoratiunile care sunt prezente in incapere.

Asta inseamna sa alegeti imbracamintea pentru ferestre alaturi de celelealte elemente din decor, si sa stiti de la bun inceput ce nuante urmeaza sa predomine in camera in care se face amenajarea. Tipul acesta de asortare se vede de cele mai multe ori in paginile din reviste si de decoratiuni care prezinta imagini cu interioarele fara cusur care sunt perfecte.

Asortarea draperiilor cu lenjeria, cu tapiteria si cu cuverturile de pe paturi sau canapele este o idee buna. Daca aveti deja mobilierul cumparat si camerele aranjate puteti sa alegeti draperiile luand ca model decorul din incapere.Tapiteria de pe canapele si de pe fotolii poate sa fie sursa perfecta de inspiratie.

Pentru dormitoare puteti sa recurgeti la asortarea draperiilor cu cuverturile din paturi. O alta idee la fel de buna in momentul in care faceti comanda de draperii este sa comandati si o cuvertura care sa semene cu aceste draperii sau o husa pentru paturile din dormitoare. In felul acesta urmeaza sa aveti un set perfect.

O idee buna ce poate fi pusa in aplicare in dormitoare este asortarea seturilor de draperii cu tapiteria tabliilor de la capatul patului si ar trebui sa faceti o husa noua pentru ele. Desigur in cazul acesta trebuie si este recomandat sa apelati la seriviciile unor mesteri tapitari.

Perdelele mai pot fi asortate si cu peretii. Asa cum ati banuit si singuri, puteti sa alegeti perdelele si tinand cont de nuanta pe care o au peretii din camera. In situatia aceasta tot ce trebuie sa faceti este sa fiti atenti la texturi si la nuante.

Veti obtine un decor perfect si echilibrat daca alegeti perdelele si draperiile in nuante care sa contrasteze cu cele de pe pereti. Alta varianta posibila este sa alegeti si draperii in nuante mai inchise sau mai deshise fata de cele de pe pereti.

Daca aveti peretii finisati cu un tapet decorativ in doua culori puteti sa alegeti draperiile cu acelasi imprimeu dar cu zonele cromatice inversate la fel ca in negativele foto. Rezultatul va fi cu siguranta unul spectaculor si puteti vedea nenumarate exemple cu aceste metode pe internet in imagini sugestive.

0 Shares
You May Also Like