Criterii pentru alegerea usilor

Criterii pentru alegerea usilor

0 Shares
0
0
0

Alegerea usilor e o etapa importanta in cadrul procesului de amenajari si nu este deloc usoara atunci cand va amenajati propria casa sau apartament.

De aceea, va recomandam sa vizitati Tgg.ro pentru a vedea modele de usi si sugestii pentru a avea un decor amenajat perfect.

Atat usa de la intrare cat si usile din interior ar trebui selectate dupa criterii decorative dar si functionale si de aceea am preferat sa cerem sfatul specialistilor in acest sens.

Nu e suficient sa alegeti usile numai in functie de stilul de amenajare ci ar trebui sa aveti in vedere mai multe aspecte de tipul izolare termica, izolare fonica, siguranta si functionalitatea spatiului pe care il delimiteaza.

In termeni tehnici izolarea termica sau fonica va fi data de gradul in care usa este acoperita pe interior cu spuma poliuretanica sau de stratul izolant de lemn sau din vata minerala.

In ceea ce priveste grosimea foii de usa pentru un apartament, aceasta ar trebui sa fie cuprinsa intre 40 mm sau 50 mm si in cazul caselor de mai bine de 50 mm. In ceea ce priveste rezistenta fonica se recomanda ca usa sa aiba minim 28 db.

Tocaria ar trebui sa nu se deformeze si balamelele estetice sau de calitate ar trebui sa fie din otel.

Mobila, gresia sau culorile de pe pereti sunt ceva mai suor de schimbat cu timpul comparativ cu usile care sunt mult mai greu de inlocuit. De aceea primul sfat pe care il dam clientilor este sa aleaga in primul rand usile si parchetul care trebuie sa fie de foarte buna calitate si dupa aceea sa cumpere si celelate finisaje.

Usile de la intrare bune ar trebui sa fie securizate impotriva efractiei si chiar impotriva focului, sa fie rezistente la raze si la intemperii, sa aiba vizor si yala de tip seif, si o feronerie care sa reziste foarte bine la intemperii avand garantia de cativa ani si o asistenta tehnica permanenta.

Usile de exterior ar trebui sa aiba un finisaj asortat cu tamplaria pe care o au ferestrele. Se alege o tamplarie de culoarea nucului sau una wenge si o usa de la intrare care sa aiba acelasi finisaj sau sa fie macar din aceeasi paleta de culori.

Personalizarea usii se va face in functie de arhitectura pe care o are constructia. O vila clasica va impune usi mai sofisticate dar nu foarte incarcate, cu detalii de prelucrare si de insertie.

O casa minimalista va cere si un design simplu al usilor care ar trebui sa aiba cel mult profilatura liniara, eleganta si simpla.

Interiorul unei case se va amenaja in mai multe etape care vor fi legate unele de celelalte. Imediat dupa ce se toarna sapa se vor stabili golurile usii. Din acest moment va trebui sa alegeti furnozorul pentru usi.. e bine sa stiti ca fiecare brand are propriile standarde in ceea ce priveste dimensiunile si evident se poate face orice usa cu dimensiuni speciale dar acest lucru implica automat si costuri in plus.

Aveti grija si la imbinarea dintre parchet si gresie daca e cazul pentru ca acestea nu ar trebui sa se intalneasca sub usa.

0 Shares
You May Also Like