Tata Teleservices isi inchide operatiunile in Banda CDMA de 850 mhz

Tata Teleservices isi inchide operatiunile in Banda CDMA de 850 mhz

0 Shares
0
0
0

Mumbai: Tata Teleservices isi inceteaza gradual operationile in banda CDMA pe 850 mhz, declara persoane apropiate companiei. Ai nevoie de service gsm in Bucuresti? Intra pe ServiceGsm.ro si vei gasi informatiile necesare.

Undele din aceasta banda vor putea fi folosite pentru retelele 4G. Tata Group Telco, cautau un cumparator pentru aceasta banda de ceva timp. Acestia vor cumpara spectru in banda de 850 mhz in trei zone din Andhra Pradesh, Mumbai si Maharashtra – acolo unde permisele asigura aceste achizitii.

De asemenea, compania va cumpara si spectru in banda de 1800 mhz. Ambele benzi pot fi folosite pentru a folosi de fapt, serviciile 4G.

Preturile din banda de 1800 mhz sunt mult mai ieftine decat cele din banda de 850 mhz. Totusi, Tata Group a decis ca nu vrea sa mai investeasca in acest business, cel putin nu pe termen lung.

Urmatoarele achizitii sunt planuite pentru lunile August si Septembrie 2016.  Tata Group a aprobat investitiile in
Tata Teleservices, la o intalnire a board-ului administrativ, ce a avut loc pe 25 Iunie.

Operatorul de telefonie mobila, ce s-a chinuit pana acum sa ajunga la nivelul rivalilor de pe piata (asa cum ar fi Bharti Airtel si Vodafone India), este pus in situatia de a se confrunta cu un nou jucator pe piata, Reliance Jio Infocomm.

De aceea, compania incepe sa-si restranga operatiunile in anumite benzi. O declaratie recenta, sugereaza ca schimbarile de la bursa ale acestei companii, vor duce la retragerea din banda CDMA.

In trimestrul ce s-a terminat pe data de 31 Martie, Tata Teleservices Maharashtra, listata la bursa, a raportat pierderi destul de mari cu asset-urile fixe de tip CDMA, tinand cont de faptul ca licentele vor expira in anul 2017. Aceasta stare de lucruri este valabila si pentru restul organizatiei.

Tata Teleservices este singurul operator CDMA ramas pe piata telecom din India, toate celelalte companii facand deja trecerea de la CDMA, la 4G. Lungimile de unda CDMA erau alocate pentru folosirea serviciilor mobile CDMA si de aceea a fost nevoie sa fie liberalizate prin platirea diferentei dintre pretul alocarii si pretul de listare, pentru lungimile de unda similare, la o licitatie ce a avut loc in 2015.

Tata Teleservices a ales folosirea CDMA ca si retea de telefonie mobila preferata in 2003, la scurt timp dupa ce compania Reliance, a ales-o de asemenea. Apoi, au trecut la adoptarea unei tehnologii duale, in 2008, exact ca si Reliance.

Compania avea la un moment dat 3 furnizori de spectru in majoritatea zonelor. In aceste zone, compania doreste sa isi revigoreze spectrul mai vechi, pentru a putea asigura bandele necesare functionarii serviciilor 4G.

Nu se stie inca daca oprirea serviciilor CDMA, va revigora acest sector al companiei si va impiedica falimentul acestuia.

Pana in momentul de fata, compania nu a gasit cumparatori pentru aceste servicii, asa ca pur si simplu va trebui sa renunte la ele, adica sa le inchida. Asta si pentru faptul ca Tata Teleservices are datorii mari si in alte zone ale pietei si nu doar pe piata operatorilor de telefonie.

0 Shares
You May Also Like