Care sunt cauzele accidentelor cu vehicule de pe santierele de lucru?

Care sunt cauzele accidentelor cu vehicule de pe santierele de lucru?

0 Shares
0
0
0

Nu apelezi la o firma care se ocupa de construirea unor hale metalice Cluj daca vrei sa-ti repari calculatorul. Cei de la astfel de firme se ocupa de ridicarea unor hale impresionante la o calitate superioare.

Nu toti constructorii care construiesc hale metalice Cluj sunt profesionistii, insa noi stim o echipa de profesionisti pe care-i gasesti pe www.dkrconstruct.ro. Intra pe site si ia legatura cu ei.

Din nefericire, pe santierele de lucru au loc tot felul de accidente. In unele din ele sunt implicate si vehiculele de pe santier. In cele din urma vorbim de cauzele care duc la provocarea unor astfel de accidente.

Soferi neatenti

Soferii care se ocupa de conducerea unor utilaje care sunt folosite pe santier trebuie sa fie maxim de atenti. Ei trebuie sa conduca in mod responsabil si sa fie atenti mai ales atunci cand merg in marsarier, deoarece in astfel de cazuri au loc o multime de accidente petrecute pe santiere.

Neglijarea pericolelor

Cand folosesti un autovehicul pe santier, trebuie sa tii cont de toate pericolele in cazul in care te apropii prea mult de un teren denivelat, un teren foarte umed sau cand lucrezi in apopierea unor cabluri electrice.

Transportul pasagerilor neautorizati

Utilajele folosite pe santier nu trebuie sa transporte in nici un caz oameni care nu sunt autorizati sa fie acolo. Mare atentie la acest aspect.

Intretinerea incorecta a vehiculelor

Vehiculele de pe santier se uzeaza in timp. Ele trebuie intretinute in permanenta si verificate pentru a te asigura de faptul ca totul este in siguranta. Nu ignora acest lucru, deoarece el poate aduce cu sine pericole neasteptate si destul de grave.

Supraincarcarea/incarcarea in mod necorespunzator

Atunci cand un utilaj de pe santier este incarcat cu diverse materiale, trebuie respectate o serie de conditii. Astfel, trebuie sa ai in vedere faptul ca o masina folosita in santier nu trebuie incarcata in asa fel incat sa depaseasca marginile. Daca totusi nu se poate acest lucru, incarcarea peste nivelul marginilor trebuie semnalizata cu stegulete.

Aglomeratia

Ca lucrurile pe santier sa se desfasoare in mod normal, trebuie evitata aglomeratia. Cu cat mai liber, cu atat mai bine pentru vehicule. Soferii trebuie sa fie atenti, insa munca lor e si mai mult ingreunata cand santierul este aglomerat de oameni sau lucruri in dezordine.

Planificarea defectuasa

Planificarea lucrarilor desfasurate pe santier trebuie sa se faca intr-un mod corect. Traficul de pe santier trebuie planificat cu grija astfel incat sa nu existe pericole.

Cai de acces inadecvate

Circulatia pe santier trebuie sa se faca pe cai de acces adecvate, astfel incat totul sa fie cat mai in siguranta. Daca acestea nu sunt libere si adecvate unui transport in siguranta lucrurile nu sunt in regula.

Ia in calcul orice aspect care tine de siguranta santierului de lucru, indiferent de faptul ca esti sef de echipa, muncitor, arhitect, etc. Ai grija de siguranta ta, dar si de siguranta celor din jur, deoarece accidentele la locul de munca sunt dese si neplacute.

0 Shares
You May Also Like