Ce apreciem cel mai mult la display-ul HTC Desire 500?

Ce apreciem cel mai mult la display-ul HTC Desire 500?

0 Shares
0
0
0

Desi display-urile din ce in ce mai mari sunt in voga, vom gasi in continuare o mare varietate de dimensiuni ale ecranelor cu care sunt dotate nepretuitele noastre telefoane mobine.

Si in orice caz, dimensiunea reprezinta doar una dintre fetele monedei. Dar sa vedem mai intai, cum am putea clasifica display-urile in functie de dimensiunea acestora si in care categorie se incadreaza cel de la HTC Desire 500.

Display-uri mici (mai putin de 4,5 inci)

Dintre dispozitive de profil inalt, modelele mai vechi de iPhone precum 5S si 5c sunt printre singurii reprezentanti din lumea smartphone-urilor cu ecrane de 4 inch. De asemenea, va trebui sa va multumiti si cu o rezoluție relativ scazuta de 1136 x 640 pixeli. Cu toate acestea, aceste dispozitive iPhone ne ofera afisaje foarte luminoase si o acuratete excelenta a culorilor.

Exista si alte smartphone-uri pe piata cu ecrane de 4 pana la 4,3 inci, dar cele mai multe dintre ele sunt telefoane Android si Windows mai ieftine. Acesta este si cazul display-ului cu touchscreen HTC Desire 500, care are dimensiunea de 4,3 inci dar datorita designului sau per ansamblu dimensiunile sale par mai mult decat generoase.  Principalul motiv pentru care cumparam, de obicei, un smartphone cu ecran mic, fiind chiar designul sau compact.

Display-uri medii (4.5 – 5.4 inci)

Deoarecedisplay-ul la smartphone-uri este intr-o continua crestere in ce priveste dimensiunea ,este dificil sa determinam cum ar trebui sa arate un ecran de marime medie, dar dimensiuni situate undeva intre 4.5-5.2 inci pot fi considerate medii. Aici, veti gasi dispozitive, cum ar fi iPhone 6 (4,7 inci), HTC One (5 inci), LG G3 (5,5 inci), moto, X (5,2 inci).

In functie de materialele utilizate si plasarea butonului, telefoanele din aceasta categorie pot fi dificil de utilizat cu o singura mana, insa cele mai multe sunt destul de confortabile.

Display-uri mari / phablete (5,5 inci sau mai mult)

Bine ati venit in tara phabletelor. Smartphone-urile cu ecrane mai mari decat 5,5 inci, cum ar fi de exemplu cel de 5.7-inci (Galaxy Note 4), se utilizeaza cel mai bine cu ajutorul ambelor maini.

Cu toate acestea, software-ul include si un mod cu o singura mana care va permite sa mutati continutul in partea celalta a ecranului. In timp ce  pentru unii nu e deloc practic, cei care cauta sa imbine functionalitatea unui telefon si o tableta intr-un singur dispozitiv ar trebui sa-si ia un telefon din aceasta categorie.

Dar, dimensiunea display-ului este doar unul dintre aspectele de luat in considerare. Acordati o atentie deosebita si rezolutiei smartphone-ului dvs. De cel mai inalt grad de claritate benificieaza telefoanele care au rezolutie quad-HD sau 2560 x 1440 pixeli, inclusiv Nexus 6 si LG G3.

Cu toate acestea, un panou full-HD cu 1920 x 1080 pixeli (1080p) reda o multime de detalii. Ecranele de 1280 x 720 pixeli (720p), cu care sunt dotate de obicei telefoanele disponibile la preturi mai mici pot avea probleme la nivelul calitatii detaliilor, cand sunt utilizate pentru vizionarea de clipuri sau filme, dar pot fi foarte bune pentru jocuri si alte sarcini.

Alti doi factori care determina calitatea de afisare sunt luminozitatea si ungiurile de vizualizare, iar aici display-ului cu touchscreen HTC Desire 500 se situeaza in top.  Asigurati-va ca smartphoene-ul care doriti sa-l achizitionati are display destul de puternic pentru a va permite sa-l cititi in aer liber, in lumina directa a soarelui, precum desire 500  un unghi larg de vizualizare este, de asemenea, important, deoarece veti dori sa puteti impartasi ceea ce este pe ecran si cu altii,sa jucati  jocuri, fara ca imaginea sa dispara de pe ecran atunci cand inclinati dispozitivul.

In ceea ce privește tipul de display, LCD sau AMOLED care e mai bun, primul tinde sa ofere culori mai precise (este si cazul display-ului desire 500), in timp ce, tehnologia celui din urma, ofera nuante mai saturate si mai profunde de negru. Totul tine in mare masura de preferintele personale, la fel ca si marimea displayului.

Nu putem preciza cu exactitate ce apreciem mai mult la display-ul HTC Desire 500, tocmai datorita faptului ca alegerea unui tip sau altul de display tine strict de preferintele fiecaruia, dar cu siguranta un utilizator ce isi doreseste un dispozitiv compact la un pret bun, va alege HTC Desire 500 in virtutea caracteristicilor display-ului sau, iar odata ce alegerea va fi facuta va va fi foarte greu sa il inlocuiti cu un alt dispozitiv chiar daca ati intampina probleme cu ecranul.

0 Shares
You May Also Like