Avantajele majore ale aplicatiilor ERP

Avantajele majore ale aplicatiilor ERP

0 Shares
0
0
0

Aplicatiile ERP (enterprise resource planning) reprezinta o solutie software de management care are scopul de a oferi organizatiilor posibilitatea de a utiliza un sistem de aplicatii integrate, prin intermediul carora sa poata gestiona structuri de afaceri.

O astfel de aplicatie ERP automatizeaza activitatile de lucru interne din diferite departamente precum cele administrative, de marketing, resurse umane, tehnologice, de dezvoltare, vanzari sau productie.

O aplicatie ERP reprezinta un mare atu pentru o organizatie, si vine cu o serie de avantaje la pachet, iar in continuare puteti descoperi cateva dintre ele.

1. Eficienta imbunatatita

Alaturi de costuri reduse de IT si de formare, un ERP poate reduce timpul si efortul solicitate de forta de munca pentru a-si desfasura activitatile zilnice.

Implementata corect, o aplicatie ERP poate reduce sau elimina mult procesele manuale repetitive, eliberand astfel membrii echipei pentru a se concentra pe sarcinile care afecteaza veniturile.

De asemenea, sistemul poate avea un rol important in ceea ce priveste adoptarea si aplicarea proceselor de bune practici din industrie, alinierea tuturor actiunilor din intreprindere.

Tehnologiile de ultima generatie, cum ar fi printre altele inteligenta artificiala (AI), invatarea automata, automatizarea proceselor robotizate (RPA) si diferite alte tehnologii, sprijina capacitatile de automatizare si sugestie inteligenta pe care le vedeti in multe aplicatii software ERP.

Aceasta functionalitate avansata poate gestiona activitati de afaceri cum ar fi previziunea cererii, generarea de comenzi de achizitie si urmarirea produselor de la fabricatie pana la livrare.

2. Serviciul pentru clienti

De asemenea, clientii companiei dvs. beneficiaza de avantajele sistemului ERP, chiar daca nu il cunosc. Deoarece informatiile despre clienti sunt centralizate si simplificate, echipa dvs. de vanzari se va putea concentra pe construirea si mentinerea relatiilor cu clientii in loc sa mentina foile de calcul.

La sfarsitul zilei, primul lucru de care ar trebui sa se preocupe o afacere este achizitia si pastrarea clientilor.

Prin intermediul urmaririi end-to-end si a perspectivelor oferite de un sistem ERP, puteti oferi o interactiune mai buna a clientilor de la automatizarea marketingului pana la serviciul clientilor in faza tarzie.

3. Modularitate flexibila

Unul dintre cele mai mari avantaje ale software-ului de planificare a resurselor de intreprinderi in zilele noastre este machiajul sau modular. Majoritatea furnizorilor ERP ofera mai multe aplicatii care pot fi implementate impreuna in functie de nevoile companiei.

Cu unele mici exceptii, fiecare aplicatie este proiectata sa poata functiona singura sau sa se integreze cu suita mai mare. In acest fel, compania dvs. poate alege care componente functioneaza cel mai bine si poate lasa ceea ce nu aveti nevoie.

Un alt aspect implica modul in care este implementat software-ul. Cele doua implementari majore sunt la fata locului si prin cloud. Cu un sistem on-premise, software-ul fizic trebuie achizitionat si instalat pe toate computerele si serverele companiei.

Cu un sistem bazat pe cloud, intregul pachet de software este gestionat complet in afara site-ului de catre un furnizor ERP. Software-ul ERP bazat pe cloud a crescut in ultimii ani si este proiectat sa devina si mai popular.

4. Scalabilitate superioara

Pentru a asigura succesul continuu al afacerii dvs., trebuie sa fiti atent la viitor. De prea multe ori, intreprinderile nu reusesc sa planifice in mod corespunzator si experimenteaza dificultati de crestere serioase care reprezinta blocaje serioase pentru orice progres.

Posibilitatea unui sistem care sa poata adapta in mod elegant si eficient cresterea companiei dvs. este de cea mai mare importanta, iar sistemul ERP potrivit il face usor.

Indiferent daca aveti intentia de a va extinde baza de clienti, daca aveti ca principal obiectiv intrarea pe noi piete, intentionati derularea de noi procese, departamente sau produse care altfel va cresc afacerea, adaugand functionalitati noi pe o platforma ERP este un lucru usor, cu furnizorul de software adecvat.

0 Shares
You May Also Like