Totul despre margelele semipretioase

Totul despre margelele semipretioase

0 Shares
0
0
0

Atunci cand cumparam margele din pietre semipretioase trebuie sa stim cat mai multe despre aceste pietre din care sunt confectionate.

In acest articol incercam sa va oferim cat mai multe informatii utile pentru a va putea alege pietrele pretioase exact in conformitate cu trasaturile de caracter pe care le aveti dar si cu nevoile pe care le aveti si cu ceea ce doriti sa obtineti de la pietrele semipretioase. Fiecare piatra va poate oferi cate ceva si este bine sa profitati cat mai mult de aceste detalii.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca orice piatra vazuta dintr-un anumit unghi arata intr-un anumit fel. Sunt si pietre care sunt mult mai susceptibile de a avea un efect de fereastra fata de altele. Lucrul acesta este normal si in general poate sa fie destul de greu de evitat. Ceea ce ar trebui sa va intereseze este efectul de fereastra in momentul in care vedeti piatra din zona de deasupra.

Punctele in care se intalnesc taieturile sunt punctele undele fetele unei pietre pretioase se intalnesc. O piatra care are calitati destul de mari ale taieturilor va avea punctele de intalnire extrem de precise si facute cu o acuratete foarte mare. In cazul pietrelor pretioase care sunt taiate cu ajutorul unor masinarii pentru a se vinde la scara mare si cu design comun, punctele vor avea tendinta sa fie mult mai bine definite.

Va recomandam sa cereti bijutierului sa va dea o lupa pentru a fi siguri ca piatra pe care urmeaza sa o cumparati are o calitate cat mai mare. Va recomandam sa va uitati dupa toate imperfectiunile sau incluziile pe care pietrele le au.

De cele mai multe ori pietrele pot sa aiba si defecte interne care sunt mult mai greu de vazut cand sunt privite superficial in asa fel incat sa puteti ajunge acasa cu ele si sa vedeti crapaturi sau ceata in pietre pe care nu le-at vazut in momentul in care ati cumparat. Pentru a evita dezamagirea ar trebui sa va acordati timpul necesar pentru a verifica piatra cat mai bine in magazin inainte de a o plati.

In magazinele noastre se incearca de fiecare data sa identificam si sa reparam toate defectele in cazul in care lucrul acesta este posibil in asa fel incat toate pietrele pretioase pe care le vindeti sa fie cat mai bune si cat mai curate sau mai apropiate de perfectiune.

Nu toate incluziile sunt defecte. Incluziile pot sa ofere si unicitate pietrei si vor reprezenta semnatura acestora. Un numar foarte mare de oameni chiar se uita dupa urmele acestea de minerale ca dupa semne al faptului ca sunt originale.

De asemenea, in momentul in care examinati pietrele pretioase va recomandam sa incercati sa faceti lucrul acesta la lumina naturala pentru a se obtine o imagine cat mai corecta a pietrei.

In cazul in care lucrul acesta nu este posibil incercati sa va puneti cu spatele spre lumina in asa fel incat bijuteriile sa fie luminate peste umar. Sunt unele pietre care in lumina artificiala pot sa nu arate bine deloc.

0 Shares
You May Also Like