Sony Xperia X Dual – specificatii si software

0 Shares
0
0
0

In timp ce alte smartphone-uri din aceeasi categorie, inclusiv OnePlus 3 si Xiaomi Mi5 folosesc SoC-ul Qualcomm Snapdragon 820, cei de la Sony au ales sa introduca pe acest model un SoC mai putin performant si anume Qualcomm Snapdragon 650, ajutat de 3GB de RAM si avand o capacitate de stocare onboard, de 64 Gb.

Vrei reparatii Sony pentru smartphone-ul tau? Intra pe Service-Gsm.ro.


Snapdragon 650 este folosit si de Xiaomi Redmi Note 3, un smartphone care costa cu un sfert mai putin din pretul cerut de Sony pe acest device. Dar sa citim mai departe, poate cei de la Sony ne vor “da pe spate” cu alte functii ale acestui smartphone.

Exista conectivitate dual-sim 4G cu un slot hibrid, suport de carduri micro SD de pana la 256 de gb, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 si NFC. Telefonul are o baterie de 2620 mAh si suporta tehnologia de incarcare de la Qualcomm – QuickCharge 2.0, desi s-ar putea ca modelul pe care il veti primi in pachet (daca va hotarati sa cumparati acest device) sa nu aiba inclus si cablul de incarcare rapida, acesta trebuind sa fie achizitionat separat.

Modurile populare de economisire a bateriei de la Sony si anume “Stamina” si “Ultra Stamina” sunt prezente si ele, ajutand la un management mai bun al folosirii bateriei, pentru ca aceasta sa tina in functiune smartphone-ul mai mult.

Xperia X Dual ruleaza sistemul de operare Android 6.0.1 Marshmalow, dar avand skin-ul proprietar Sony instalat peste interfata normala – Sony Xperia UI. Look-ul de baza si modul cum se simte accesarea acestei interfete nu s-a schimbat prea mult o data cu trecerea anilor, mentinand totul in ordine, printr-un layout curat si aerisit.

Notificarile si quick-menu-ul sunt foarte similare cu cele implementate pe Android-ul normal, fara nici o alta interfata atasata peste. Totusi, cei de la Sony au ales sa instaleze o gramada de aplicatii 3rd party, unele fiind chiar nefolositoare si din pacate nu exista optiunea pentru a putea fi dezinstalate.

Aceste aplicatii includ Amazon Kindle, AVG Protection, Clean Master, Hungama Play, Sony Live si alte cateva joculete, ce pot fi puse pe modul “disabled” adica dezactivate, dar nu pot fi dezinstalate complet.
Camera.

Camera de pe acest device este cu adevarat impresionanta. Senzorul principal al camerei de pe spate are nu mai putin de 23 megapixeli, iar cel al camerei frontale pentru selfie-uri are 13 megapixeli (cat senzorii camerelor principale de pe majoritatea smartphone-urilor midrange).

Camera principala este ajutata de un flash performant de la Sony, care va va ajuta sa executati fotografii reusite si in cele mai precare conditii de iluminare (la interior, noaptea, etc.).

Camera principala are de asemenea posibilitatea de filmare la o viteza de 60 de cadre pe secunda (60 fps) sau chiar 120 fps, daca folositi modul slow-motion.

Trebuie mentionat totusi ca cei de la Sony nu au introdus si capabilitatea de filmare in rezolutie 4k, desi senzorul camerei ar fi suportat fara probleme acest lucru, tinand cont de dimensiuni si de tehnologia folosita in constructia acestuia.

0 Shares
You May Also Like