Tipuri de piscine

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiti la casa si vreti sa aveti o curte perfecta, cu siguranta trebuie sa optati pentru construirea unei piscine in curte. Aveasta ii va oferi curtii un farmec aparte, insa va veti putea racori in zilele calduroase de vara, fara a mai fi nevoie sa mergeti la strand. Veti putea invita si prietenii la dvs. pentru a va relaxa la piscina.

Piscinele vin in toate formele, dimensiunile, stilurile si designurile posibile, asa ca din acest motiv va poate fi destul de dificil sa alegeti piscina potrivita pentru curtea dvs. Din fericire insa, specialistii in constructii piscine va pot ajuta cu sfaturi si propuneri utile pentru a alege piscina perfecta pentru curtea dvs.

Unele sunt folosite in scopuri specifice, cum ar fi piscinele pentru sanatate si fitness, bazinele infinite pentru a face o declaratie de arhitectura peisagistica, piscinele de noutate pentru a exprima personalitatea sau interesele proprietarului, precum si piscinele naturaliste care se amesteca cu peisajul.

Lucrurile cele mai importante care pot dicta forma piscinei: dimensiunea lotului si spatiul disponibil, amplasarea terenului, bugetul, codurile de siguranta, stilul arhitectural al casei dvs., expunerea la soare, modul in care veti folosi piscina si daca doriti un spa integrat sau separat. Descoperiti formele de baza ale bazinelor, cu variatii in cadrul fiecarei categorii.

Piscine rectangulare

Cele mai multe dintre piscinele rezidentiale timpurii au fost create in forma clasica dreptunghiulara, care era placuta din punct de vedere estetic, dar o astfel de piscina era si practica.

Ca sursa de exercitiu, liniile lungi, drepte ale unei piscine rectinlineare au avut sens pentru proprietarii bazinelor care doreau sa inoate ture. Piscinele de reflectie au, de asemenea, in mod traditional forma rectilinie sau dreptunghiulara.

Piscine ovale

Formele curbiliniare au inceput, de asemenea, in spatele curtii de la elita din Hollywood. In anii 1930, constructorul de piscine Philip Ilsley a creat pentru prima data astfel de piscine. Fotografiile cu piscine curbate, cu celebrul lor proprietar, au aparut in reviste, facand mai mult apetitul publicului pentru aceste luxuri in spatele curtii. S-a nascut astfel un nou tip de piscina.

Piscina in forma de rinichi

Prima piscina in forma de rinichi a fost proiectata de arhitectul peisagist Thomas Church, care a colaborat cu arhitectul peisagist Lawrence Halprin in 1948 pentru casa familiei Donnell, Midcentury Modern din Sonoma, California. Pana in acel moment, cele mai multe piscine au fost rectilinie in forma, pentru o simpla experienta de inot lap-top.

Figura-8

E destul de evident: o piscina in forma de 8-forma seamana cu numarul 8, cu forme rotunde sau circulare la capete si o zona mai ingusta in mijloc, ca o clepsidra. Capetele acestui tip de piscina nu trebuie sa fie exact aceeasi dimensiune – una poate fi mai mare decat cealalta.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre cele mai populare tipuri de piscine care pot fi construite in prezent. Daca va doriti o piscina, trebuie sa contactati specialistii care va pot propune anumite modele de piscine, in functie de curtea dvs., in functie de expunerea la soare si in functie de pretul acestora.

0 Shares
You May Also Like