Terapia cu ventuze de masaj

Terapia cu ventuze de masaj

0 Shares
0
0
0

Chiar daca in urma cu cativa ani, in tara noastra nu se prea auzise despre terapia realizata cu ventuze pentru masaj, in ziua de azi aceasta a ajuns destul de populara. Si asta se datoreaza in special faptului ca, cu ajutorul acestei terapii se pot trata o serie destul de extinsa de afectiuni, printre care si unele destul de grave, in cadrul carora pastilele nu au un efect prea mare. Pe scurt putem spune ca terapia cu ventuze poate uneori sa reuseasca acolo unde pastilele dau gres.

Terapia cu ventuze pentru masaj este originara din Asia, mai exact din China, ea avand o vechime de aproximativ 3000 de ani.

In acele timpuri stravechi, toti medicii curtilor regale foloseau cu precadere terapia cu ventuze pentru masaj, reusind sa trateze cu ajutorul ei o serie de afectiuni destul de grave. Vazandu- se ca aceasta metoda de tratament este una care da roade, din ce in ce mai multe popoare au adoptat-o.

Chiar si unii dintre cei mai celebri medici ai acelori timpuri spuneau despre terapia cu ventuze pentru masaj ca este una destul de benefice in tratarea unor afectiuni destul de serioase, iar printre acesti medici se numarau chiar si Hipocrate sau Galen. Mai mult decat atat, si Hipocrate si Galen au decis sa incurajeze toti medicii din lume sa utilizeze terapia cu ventuze pentru masaj, pentru ca in unele situatii aceasta nu avea cum sa dea gres.

In ziua de azi, ca toate celelalte metode de tratament, si terapia cu ventuze pentru masaj a evoluat destul de mult. Si aici ma refer in special la materialele din care se realizeaza ventuze pentru masaj in ziua de azi.

In comparatie cu vremurile demult apuse, cand ventuzele pentru masaj erau realizate din coarne de animale, alama sau ceramica, in ziua de azi s-a ales ca ventuzele pentru masaj sa fie realizate din silicon. Si asta datorita faptului ca siliconul este un material destul de moale si flexibil si care se muleaza destul de usor, astfel putand fi folosit pentru masarea partilor corpului mai greu accesibile.

Pentru cei care doresc sa isi achizitioneze astfel de ventuze din silicon si nu stiu de unde, este bine de mentionat ca acestea pot fi gasite pe internet.

In mediul online, in ultimul timp, si-au facut aparitia din ce in ce mai multe magazine online care se ocupa cu comercializarea de ventuze din silicon. Preturile acestora sunt unele destul de mici, astfel ca ele pot fi achizitionate de catre oricine si le doreste. Insa inainte sa le foloseasca trebuie sa se documenteze destul de bine, deoarece o folosire inadecvata a acestora poate lasa pe piele unele cicatrici destul de urate si care vor disparea foarte greu.

0 Shares
You May Also Like