Tehnici de imprimare a tricourilor

Tehnici de imprimare a tricourilor

0 Shares
0
0
0

In industria de imbracaminte, pe langa produsul care urmeaza a fi imprimat, cel mai important lucru este tehnica de imprimare.

Exista mai multe tehnici de imprimare pentru tricouri personalizate, fiecare dintre ele avand argumente pro- si contra, in functie de calitatea materialului din care este confectionat tricoul, de numarul de culori utilizate si de costuri.

Serigrafia este cea mai folosita metoda de printare. Foloseste ecrane care preseaza panza pentru a plasa vopseaua pe tricou. Fiecare apasare foloseste o singura culoare, ceea ce inseamna ca, pentru un tricou care are 5 culori se folosesc 5 ecrane separate.

Ecranul de imprimare este de inalta calitate, cu aspect profesional, durabil si poate fi eficient ca pret pentru comenzile de volum. Inconvenientul consta in faptul ca se lucreaza murdar cu mai multe ecrane,iar daca vrei sa lucrezi pe mai mult de doua tricouri, aceasta metoda de imprimare nu este cea mai potrivita.

De asemenea imprimarea cu ajutorul ecranului implica taxe mari de instalare, in functie de numarul de ecrane de culoare.In cazul in care imprimarea se realizeaza pe intuneric, se foloseste, mai intai o baza alba.

In timp ce serigrafia este o metoda de imprimare traditionala, imprimarea digitala ( DTG) permite fotografierea direct pe tricou a imaginilor detaliate, folosind un numar nelimitat de culori si nuante. Procesul de imprimare, in cazul DTG dureaza mai mult decat in cazul imprimarii cu ajutorul ecranului, iar marele dezavantaj consta in faptul ca imprimarea nu se poate efectua pe intuneric.

Transferul termic este cea mai buna alegere pentru o afacere mica. Imginile full color si de o calitate foarte inalta, pot fi imprimate cu ajutorul unui calculator pe o hartie speciala( hartie de transfer cu jet de cerneala), folosind cerneala transparenta. Urmeaza ca la temperatura de 180 grade, timp de 10 – 30 secunde, sa se realizeze imprimarea.

Avantajul ca prin transferal de caldura , aveti posibilitatea de a imprima desene sau modele complexe. Culorile nu necesita a fi aplicate separate.

O alta metoda este folosirea foliilor din vinil, fiind perfecta pentru imprimarea numelor de trupe, de cluburi, de jucatori de fotbal. Este nevoie de o masina de taiat vinilil. Vinililul taiat este aplicat pe imbracaminte folosind o presa de caldura. Aceasta metoda nu este utila pentru productia in masa, deoarece imprimarea mai multor culori se face separat.

Sublimarea este o tehnica prin care se utilizeaza caldura pentru a transfera culoarea pe imbracaminte din polyester sau alte material sintetice. Se foloseste cerneala speciala de sublimare care la plicarea caldurii se transforma in gaz.

Caldura face ca porii de polyester sa se deschida si sa absoarba permanent vopseaua. Astfel materialul poate fi spalat, fara a se detriora imaginea.

Avantajele acestei metode consta in faptul ca imaginile sunt permanente, nu se estompeaza, culorile pot fi extrem de stralucitoare, imaginile pot fi imprimate pe intregul articol.

Viteza de imprimare scazuta, cerneala de sublimare scumpa, sunt unele dintre dezavantajele folosirii acestei metode de imprimare.

In personalizarea tricoului putem alege culoarea si dimensiunile acestuia, mesajul si imaginea printata, textura printului, culorile folosite pentru print, si zonele de pe tricou unde sa fie prezente toate acestea.

0 Shares
You May Also Like