Specificatiile pe care trebuie sa le cautati cand alegeti un server

Specificatiile pe care trebuie sa le cautati cand alegeti un server

0 Shares
0
0
0

Ati fost insarcinat sa gasiti o solutie de gazduire pentru proiectul dvs? De obicei, cautati o modalitate de a obtine un site online. Dar exista si alte motive pentru care ar trebui sa aveti acces la un server. Poate ca utilizati software proprietar sau o aplicatie web.

Poate ca esti un jucator online avid care doreste sa creeze un server pentru multiplayer dedicat. Exista numeroase motive dincolo de a avea un site web pentru  care o persoana ar fi interesat sa o semneze  un plan de gazduire. Indiferent de motivul pentru care faceti cumparaturi pentru o gazda, este important sa stiti care sunt nevoile dvs. specifice. Noi va recomandam gazduire WordPress de la GazduireEnterprise.ro.

Indiferent daca optati pentru un VPS sau un server dedicat, este important sa va uitati la specificatiile hardware. Desi exista cu siguranta niveluri diferite atunci cand vine vorba de puterea totala a unei solutii de gazduire, fiecare categorie specifica va avea propriile specificatii.

Da, un VPS este mai rapid decat gazdele partajate si serverele dedicate sunt cele mai rapide dintre toate, dar puteti obtine servere dedicate la viteze relativ mai mari si mai mici.

In fond, serverele sunt computere la fel ca cele pe care le folositi acasa sau la serviciu. Ele au aceleasi componente cu aceeasi functionalitate. Cu toate acestea, specificatiile pe care le-ati cauta atunci cand construiti propriul PC de jocuri difera de specificatiile de care aveti nevoie pentru un server. Nu este o potrivire exacta.

Veti observa diferente de capacitate destul de semnificative pe care nici nu le-ati fi dorit sa le utilizati pe o masina de uz casnic. Acest lucru se datoreaza faptului ca efectuarea unei sarcini, cum ar fi gazduirea unui site Web, este semnificativ diferita de executarea unui intreg sistem de operare cu un sortiment de aplicatii si un spatiu suficient pentru stocarea tuturor datelor.

Sa facem o rupere virtuala a hardware-ului serverului si sa examinam specificatiile majore pe care potentialii clienti ar trebui sa le ia in considerare atunci cand cauta sa se inscrie pentru un plan de gazduire.

La fel ca la cumparaturile pentru computerele personale, este important sa incepeti cu procesorul deoarece acesta este “creierul” masinii. Exista doi producatori principali de procesoare pe care le veti gasi in aproape fiecare masina: Intel si AMD.

Unele dispozitive mai simple, cum ar fi netbook-urile folosesc procesoare ARM, dar nu au fost cu adevarat adoptate pentru tehnologia serverului datorita puterii lor scazute. Unele servere au incercat sa le foloseasca, insa piata pare a fi o nisa foarte mare, daca nu se estompeaza.

Cei doi jucatori importanti au suporteri si detractori. In discutiile despre PC-uri, acest lucru este mult mai pronuntat, deoarece exista aspecte pozitive si negative, in special atunci cand vine vorba de sisteme de inalta performanta si care doresc sa controleze costurile.

Cu serverele, cu toate acestea, este in general acceptat ca Intel este calea de parcurs. Acest lucru se datoreaza faptului ca, din punct de vedere al performantei, Intel este mai rapid. Procesoarele Intel au viteze mai mari de citire si scriere din memorie pe baza de baza. Multe dintre ofertele pe care le vedeti vor face publicitate celor cu saisprezece nuclee.

0 Shares
You May Also Like