sapte-metode-de-albire-a-dintilor-la-domiciliu

Sapte metode de albire a dintilor la domiciliu

0 Shares
0
0
0

Nimeni nu vrea un zambet galben. Exista metode simple de albire dentara care se pot aplica la domiciliu, evitand aparitia petelor, a tartrului pe dinti.

1. Consuma capsuni. Nu exista dovezi ca aceste fructe pot ajuta la albirea dintilor, dar acidul malic si vitamina C gasite in capsuni, ajuta la indepartare petelor de suprafata, ajutandu-i sa devina mai albi.

2. Ata dentara. Din anumite motive, utilizarea atei dentare nu are efectul unui periaj. Cu toate acestea, multi stomatologi si igienisti sunt de acord ca folosirea acesteia este mai importanta decat periajul. Se poate elimina cu usurinta coloratia dintre dinti.Pentru cele mai bune rezultate se foloseste de doua ori pe zi.

3. Bicarbonat de sodiu si lamaie. Aceasta este cea mai populara metoda de albire a dintilor. Reactia chimica dintre bicarbonatul de sodiu si sucul de lamaie are ca efect stralucirea dintilor. Se foloseste odata pe saptamana, deoarece bicarbonatul de sodiu fiind abraziv, afecteaza smaltul dintilor, chiar si gingiile.

Intr-un castron mic, se amesteca putin bicarbonat de sodium cu sucul de la o lamaie proaspat stors. Cu ajutorul unui tampon de bumbac, stergeti saliva si depunerile de pe dinti. Se lasa amestecul sa actioneze timp de un minut, dupa care se indeparteaza usor cu ajutorul unei periute de dinti.

4. Mananca fructe si legume. Merele, telina si morcovii sunt bune pentru dinti, pulpa lor crocanta avand efect de periaj. Ca si capsunile, merele contin acid malic. Pur si simplu mestecare lor, indeparteaza bacteriile si resturile alimentare din cavitatea bucala. De asemenea ajuta la indepartarea petelor de pe suprafata dintilor.

5. Uleiul. Folosirea uleiului este un remediu indian folosit pentru a imbunatati sanatatea orala. Procesul este simplu, inofensiv si foarte ieftin. Ia o lingura de ulei si tine-l in gura timp de 15 – 20 minute. Muta uleiul prin gura, permitand contactul dintilor cu acesta. Dupa eliminarea uleiului di cavitatea bucala, aceasta se clateste cu apa.

6. Peroxid de hidrogen alimentar. Aceasta substanta constituie un remediu eficient pentru albirea dintilor. Impiedicand dezvoltarea bacteriilor, poate ajuta la prevenirea infectiilor si previne respiratia urat mirositoare care rezulta din descompunerea resturilor alimentare.

Albirea dintilor este un procedeu care intra in domeniul esteticii dentare si poate fi realizata si intr-un cabinet medical specializat, in anumirte situatii. Atunci cand vreti sa utilizati geluri de albire dentara cu o concentratie de peroxid mare, nu se recomanda saa plicati astfel de proceduri acasa, pentru a nu va distruge dantura.

7. Utilizarea paiului. Cafea, ceai, suc, vin, pot dauna smaltului dintilor. Ori de cate ori consumati aceste alimente, folositi un pai pentru a reduce expunerea directa a dintilor. In cazul in care va este jena sa folositi paiul, spalati-va bine pe dinti dupa ce ati consumat aceste bauturi.

. In momentul in care aplicati diverse tehnici de albire dentara, este foarte important sa tineti cont de mai multe aspect.

Un prim aspect este faptul ca, daca aveti plombe, coronite dentare, punti, fatete dentare si implanturi, acestea nu isi vor schimba culoarea si in cazul in care in urma procesului de albire veti avea rezultate spectaculoase, este posibil sa aveti dintii de mai multe nuante, caz in care rezultatul va fi cu siguranta inestetic.

Un zambet sanatos si luminos este un detaliu essential pentru a fi fericit. In momentul in care aplicati diverse tehnici de albire dentara, este foarte important sa tineti cont de mai multe aspect.

0 Shares
You May Also Like