Cel mai bun model de nivela cu laser rotativ

Cel mai bun model de nivela cu laser rotativ

0 Shares
0
0
0

Daca sunteti in cautarea unor nivele laser rotative mai jos am sa va prezint cateva astfel de modele pentru a va putea ajuta in alegerea dumneavoastra.

Prima nivela laser rotativa pe care am ales sa o prezint este nivela laser Skil 0570 Receptor. Acest echipament niveleaza automat pe orizontala, iar nivelarea pe verticala este manuala dar foarte usoara cu ajutorul unui singur buton.

Echipamentul emite semnale acustice in momentul in care laserul iese din zona de nivelare automata, si are un sistem de stabilizare a laserului. Designul si constructia sunt robuste pentru a avea o rezistenta sporita iar prinderea este comfortabila pentru a fi manevrat cat mai usor.

Echipamentul este unul de tip laser clasa 2, cu o putere de iesire < 1mW. Raza de actiune cu receptor este de 100 m, iar precizia de nivelare este de + sau – 3mm. Nivelarea este automata doar pe orizontala, pe verticala fiind manuala dar foarte usor de realizat. Echipamentul este protejat de conditiile meteo nefavorabile datorita standardului IP54.

A doua nivela laser rotativa pe care o voi prezenta este nivela rotativa Bosch GRL 250 HV. Acest echipament face parte din clasa 2 de laser, si are un lucru de precizie datorita faptului ca are functie de avertizare a socurilor. Se poate manevra usor si are un afisaj usor de inteles pentru toata lumea.

Acest echipament este dotat printre altele cu dioda laser 635nm, domeniul de lucru fiind de 30 m, iar domeniul de lucru cu receptor de 125 m.Precizia de nivelare este de + sau – 1 mm. Culoarea liniei laser este rosie in timp ce inaltimea 170mm, latimea 180 mm iar lungimea 190mm.

Al treilea astfel de echipament pe care o sa il prezint este nivela laser rotativa Bosch GRL 400 H. Acest model este usor manevrabil pentru lucrarile de amenajari interioare. Se manevreaza simplu cu ajutorul unui singur buton sicu ajutorul indicatoarelor explicite.

Bosch GRL 400 H

Carcasa sa este una robusta si ofera protectie datorita standardului Ip56. Raza de actiune este una mare, ajungand pana la 400 m, in timp ce precizia de nivelare este de + sau – 0,08mm. Printre altele si aceste chipament este dotat cu dioda laser de 635 nm, avand o viteza de rotatie de 600 rpm. Dimensiunile sale ar fi urmatoarele :190 mm lungime, 180 mm latime iar inaltimea este de 170 mm. Greutatea sa este de aproximativ 1,8 kg.

Al patrulea si ultimul echipament de acest gen pe care o sa il prezint este nivela laser rotativa DEWALT – DW079PKH. Acest model vine cu autonivelare completa atat pe orizontala cat si pe verticala si are precizia fasciculului de 0,1 mm. Capul rotativ este protejat si in interior si in exterior ceea ce asigura o durabilitate mai indelungata.

Acest model este echipat cu telecomanda care permite unei persoane operarea de la distanta. Aceasta nivela poate sa fie fixata datorita suportului mural de care dispune.

Standardul de protectie de care dispune acest model este IP 54. iar domeniul de masurare cu receptor poate ajunge si la  300 de m.

Preturile acestor echipamente cresc sau scad fiind influentate in mod direct de caracteristicile tehnice de care dispun dar si de firma producatoare.

0 Shares
You May Also Like