De ce aleg oamenii incalzirea prin pardoseala?

De ce aleg oamenii incalzirea prin pardoseala?

0 Shares
0
0
0

In timp ce proprietarii de case au devenit din ce in ce mai constienti de beneficiile incalzirii prin pardoseala, nu mai este deloc surprinzator ca acestia opteaza in prezent pentru automatizari pardoseala.

Desi exista o cheltuiala initiala pentru instalarea incalzirii, intr-un timp surprinzator de scurt economiile de energie si de eficienta vor fi foarte rentabile, adaugand totodata o valoare marea intregii proprietati.

Pentru cei care doresc sa afle mai multe despre avantajele inerente oferite de incalzirea in pardoseala, iata un sir de beneficii cheie:

Costuri reduse de intretinere

Poate unul dintre cele mai populare motive pentru care oamenii aleg sa instaleze incalzirea prin pardoseala este pur si simplu pentru ca foarte rar necesita vreodata o forma de intretinere odata ce a fost montata. Acesta este cazul atat pentru incalzirea prin pardoseala electrica, cat si pentru cea pe baza de apa.

Singurul lucru care trebuie avut in vedere atunci cand este instalata incalzirea cu alimentare cu apa este faptul ca sistemul trebuie sa fie certificat conform standardelor BS EN 1264 (marea majoritate sunt), iar astfel aceste siteme in mod obisnuit ofera cel putin o garantie de 25 de ani.

Eficienta energetica simpla

In general, incalzirea prin pardoseala este mult mai eficienta decat radiatoarele vechi si, prin urmare, este mai rentabila in ceea ce priveste facturile de utilitati.

Cu toate acestea, este bine sa instalati sistemul de incalzire in timp ce efectuati un test de eficienta. Acest lucru va evalua eficienta globala a izolatiei dvs. la domiciliu si va va asigura ca veti obtine performantele optime din incalzirea dumneavoastra.

Deoarece podeaua insasi este incalzita, aceasta mentine caldura mult mai buna decat radiatoarele traditionale care se racesc foarte repede cand sunt oprite, determinand caldura pe care au produs-o sa se evapore rapid. Cu incalzire prin pardoseala, locuinta va fi capabila sa mentina caldura mult mai bine si va necesita mai putina energie pentru a mentine caldura.

Confort total

Pur si simplu acest lucru se datoreaza faptului ca temperatura va fi consecventa in jurul camerei, de exemplu un colt nu va fi mai rece decat celalalt, asa cum se intampla adesea cu un sistem radiator care se bazeaza pe convectie . Deci, nu va mai exista nici o lupta pentru un loc aproape de radiator!

Incalzirea prin pardoseala este mai igienica

Cu radiatoarele si incalzirea prin convectie, podele raman friabile si poate aparea umezeala la nivelul solului. Acesta este terenul de reproducere perfect pentru acarianul grozav de praf. Cu toate acestea, gratie podelei incalzite, orice acarieni de praf si alte crawlere infioratoare vor descoperi ca incalzirea in pardoseala face ca mediul lor sa fie prea cald si uscat pentru a trai si a se reproduce.

Rezultatele trecerii la incalzirea in pardoseala pot fi uluitoare. Studiile arata ca instalarea incalzirii radiante in locuinta dvs. poate reduce cantitatea de acarieni de praf, cu pana la 80%! Ca rezultat, persoanele care sufera de boli respiratorii cum ar fi astmul se vor simti mult mai confortabil cu acest tip de infiintare.

Ideala pentru a trai in spatiu deschis

Sa fim sinceri – radiatoarele ocupa spatiu si nu vor castiga niciodata premii pentru calitatile lor estetice. Incalzirea naturala in pardoseala elimina necesitatea pentru orice radiatoare din intreaga casa si elibereaza spatiu care poate fi folosit pentru mobilier suplimentar sau chiar pentru a mentine camerei senzatie de dezintegrare. Acesta este, intr-adevar, unul dintre principalele motive pentru care atat de multe case recent construite au acest stil de incalzire.

0 Shares
You May Also Like