Cum poti alege o boxa portabila?

Cum putem sa alegem o boxa portabila?

0 Shares
0
0
0

Pentru a va bucura de muzica preferata, aveti nevoie de o calitate buna a sunetului. Telefoanele mobile si tabletele sunt cele mai convenabile dispozitive pentru redarea muzicii oriunde, dar in majoritatea cazurilor nu ofera calitatea dorita. Coloanele pot fi utilizate, dar exista limitari. Acestea sunt grele, voluminoase, cu fir si necesita o sursa de alimentare.

Boxele Bluetooth portabile ofera o solutie convenabila si eficienta la aceasta problema, deoarece le puteti transporta cu usurinta fara cabluri greoaie care se incurca in mod constant. Dar aici se pune intrebarea: 

Cum poti alege o boxa portabila? Care difuzor Bluetooth este mai bun?

Aceste sfaturi te vor ajuta sa alegi cea mai buna boxa portabila care se potriveste nevoilor tale.

Cum alegi o boxa Bluetooth portabila si care sunt acestea?

Inainte de a trece la principalele caracteristici, dorim sa explicam pe scurt ce este un difuzor wireless si ce tipuri exista, astfel incat sa cunoasteti avantajele si dezavantajele fiecaruia.

Difuzoarele wireless va permit sa conectati dispozitivele audio fara fir. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa va conectati smartphone-ul, tableta sau computerul utilizand una dintre tehnologiile de conectare existente: retea wireless, Wi-Fi, Bluetooth sau cea mai recenta versiune de NFC (Near Field Communication).

Difuzoarele Wi-Fi utilizeaza o retea Wi-Fi pentru a se conecta. Acest tip ofera o calitate mai buna a sunetului decat Bluetooth, dar aceasta nu este o problema pentru difuzoarele portabile mici. Dar au mai multe dezavantaje, cum ar fi necesitatea unei configurari initiale, care poate fi dificila pentru cei noi la tehnologie sau daca conexiunea nu este foarte fiabila, este posibil sa va confruntati cu o multime de probleme de conectare.

Unele difuzoare wireless, cum ar fi Sonos si Apple, rezolva problemele de conexiune prin crearea propriei retele wireless printr-un dispozitiv extern. Cu toate acestea, ele au inca dezavantajul ca trebuie sa fie conectate la retea.

Toate aceste sisteme au ca scop crearea unei retele wireless complexe cu mai multe difuzoare incorporate. Dar daca sunteti in cautarea confortului, a configuratiei simple si a compactitatii, atunci cei mai buni aleg un difuzor bluetooth portabil…

Cum poti alege o boxa portabila buna: sfaturi

Lejeritate si compactitate

Sa presupunem ca aveti o calatorie lunga si nu va puteti stoca toate lucrurile in bagajul de mana. Si unde in aceasta situatie sa puneti o coloana atat de mare? Acest lucru nu s-ar fi intamplat daca as fi avut o boxa wireless portabila.

Multe companii au dezvoltat boxe wireless compacte, ultra-usoare, care chiar se potrivesc in buzunar. Daca sunteti in cautarea unui difuzor Bluetooth portabil pe care il puteti lua oriunde mergeti, este mai bine sa cumparati nu mai mult de 15-20 cm. Cumpara o boxa portabila bluetooth Bose Soundlink Flex. 

Calitatea sunetului

Dar cum sa afli fara dovezi preliminare? Fara indoiala, acesta este unul dintre cei mai importanti parametri. In cele din urma, daca alegem difuzoare bluetooth wireless, este pentru ca vrem sa ascultam muzica de calitate mai buna decat pe un smartphone normal. Dar se pune imediat intrebarea: cum sa alegeti difuzoare portabile cu sunet bun?

Exista 4 parametri care ne pot ajuta sa cunoastem calitatea sunetului:

  • puterea de iesire;
  • domeniul de frecventa;
  • sistem de sunet;
  • impedanta.
0 Shares
You May Also Like