Cum am pierdut doi ani intr-o secunda?

Cum am pierdut doi ani intr-o secunda?

0 Shares
0
0
0

Titlul poate parea ciudat, dar pe parcursul articolului va voi demonstra ca este in esenta logic. Noile tehnologii si, implicit,  noile dispozitive de stocare a informatiei au evoluat izbitor de la floppy disc-ul sau dischetele cunoscute de unii dintre noi care aveau o capacitate de memorare de numai 1,44 MB la hard disk-urile de azi care au ajuns la numere uriașe – 1 TB, adica 1000 GB, iar numerele continuă să crească.

Totusi, o dată cu evolutia aceasta au crescut si riscurile de a pierde o cantitate enorma de informatii printr-un simplu accident. Am sa va povestesc ce am patit eu cu un DVR AHD care m-a ajutat sa construiesc un sistem de supraveghere extrem de eficient.

Mai intai, cred ca e necesar sa definesc aceasta prescurtare si sa mentionez ca DVR AHD vine de la Digital Video Recorder cu sistem Analogue High Definition, un aparat care permite inregistrarea tuturor filmarilor video de pe mai multe camere de supraveghere amplasate intr-o institutie sau in orice loc public sau privat.

Spre deosebire de alte tipuri de DVR-uri, acest tip nu numai ca inregistreaza simple filmari, dar cu ajutorul lui obtinem si imagini de inalta calitate, la rezolutii foarte mari.

Astfel, vara aceasta, in timp ce ma relaxam la mare, fara griji si linistit ca toate lucrurile au ramas in ordine, tevile de apa din locuinta in care era amplasat un sistem de supraveghere au luat-o razna. Stiti vorba aia „Cand stapanul nu-i acasa, soarecii joaca pe masa.”. Ei bine, de data asta s-au jucat tevile de apa.

Din cauza faptului ca erau vechi, ruginite si deteriorate, asa cum sunt majoritatea retelelor de furnizare a apei din orasele mari, la una dintre ele s-a produs o fisura si timp de o saptamana apa a tasnit in intreaga incapere.

Vestea buna e ca multe dintre obiectele de acolo au putut fi recuperate si nu au fost atat de mult deteriorate, insa vestea proasta e ca tocmai acest dispozitiv de care va spuneam, DVR-ul care inregistrasera aproape doi ani toate filmarile a fost cel mai grav afectat.

Filmarile erau stocate pe spatiul propriu, deoarece majoritatea DVR-urilor contin un hard disk integrat. Cert este ca acesta era asezat intr-o pozitie vulnerabila in astfel de incidente, iar din cauza umezelii excesive, datele au fost irecuperabile.

Asadar, ne bucuram zilnic de spatii de stocare imense si de dispozitive de inalta performanta, dar acestea pot fi total pierdute intr-o secunda sau intr-o saptamana, asa cum este de asteptat in cazul unor daune ca acestea total imprevizibile. De aceea, este recomandata crearea unor rezerve pentru absolut toate dispozitivele de stocare de date pe care le detineti.

0 Shares
You May Also Like