Cum alegeti o masina de gaurit cu coloana?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vine vorba despre masini de gaurit cu coloana, este deosebit de important sa precizam ca acestea nu pot fi utilizate precum o bormasina, pentru a da gauri in perete.

In schimb, mesterii care isi desfasoara activitatea de zi cu zi in diferite ateliere, stiu cat de importante sunt renumitele masini Gude de gaurit cu coloana, si stiu si care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ia in considerare, pentru a alege un asemenea echipament.

In cazul in care doriti sa cumparati si dvs. o masina de gaurit cu coloana, insa nu aveti prea multe cunostinte despre aceste echipamente, ati nimerit in locul potrivit. In urmatoarele randuri vom prezenta cateva detalii de care trebuie sa tineti cont pentru a face cea mai buna alegere, si de-asemenea, va vom face unele recomandari.

Detalii care conteaza cand alegeti o masina de gaurit cu coloana

Si acum ca trebuie sa cumparati o asemenea masina de gaurit, la fel ca si atunci cand cautati o bormasina sau orice alta scula electrica profesionala, este important sa tineti cont de scopul in care veti utiliza unealta.

Un alt detaliu de importanta majora este reprezentat de dimensiunea piesei care urmeaza sa fie prelucrata. Conteaza de-asemenea foarte mult si materialele pe care urmeaza sa le gauriti folosind masina de gaurit cu coloana.

Toti acestia sunt factori foarte importanti, care va ajuta sa faceti in final alegerea potrivita. In cazul in care insa neglijati aceste detalii, este posibil sa alegeti o unealta care sa nu faca fata cerintelor dvs.

In cazul in care activitatea dvs. nu necesita utilizarea unor burghie de 1.6 cm sau mai mari, cu siguranta o masina cu coloana de 700 de wati si cu 24 rpm si o conexiune de 400 de volti, poate face fata cu succes cerintelor dvs.

In cazul in care insa lucrati atat cu lemn cat si cu metal, si este nevoie sa gauriti bucati plate de fier de 5 mm, cu siguranta ar fi indicat sa alegeti un burghiu care sa aiba o putere suficient de mare pentru efectuarea gaurilor, dar si o mandrina rezonabila.

Reglarea vitezei si performanta

Cele mai multe astfel de echipamente au reglajul vitezei controlat de diferiti scripeti cu curea in trepte si cu curea de siguranta corespunzatoare. De precizat este faptul ca atunci cand burghiul este mai mic, viteza este mai mare, iar cu cat burghiul este mai mare, cu atat va fi mai mica viteza.

Un alt amanunt important de precizat in legatura cu puterea acestor echipamente este ca, atunci cand puterea este mai mare, viteza este mai uniforma.

Daca intentionati sa cumparati o asemenea masina de gaurit pentru acasa, pe care sa o folositi in gospodarie in diferite aplicatii, cu siguranta o masina care are puterea cuprinsa intre 350 si 700 de wati este suficienta. Vitezele masinilor care au puterea cuprinsa in acest interval, vor fi cuprinse intre 120 si 2500 rpm.

Utilizari

Aceste masini de gaurit cu coloana se folosesc in mod deosebit pentru prelucrarea metalelor, dat fiind faptul ca in acest caz conteaza foarte mult precizia. Se pot utiliza insa masinile de gaurit cu coloana si pentru gaurirea lemnului, care nu are o grosime foarte mare; astfel ca pana la o adancime cuprinsa intre 50 si 80 mm puteti gauri cu o asemenea masina de gaurit.

Masina de gaurit cu coloana de foraj GTB16/500 VARIO Guede GUDE55220, 500 W poate fi ideala pentru atelierul dvs., sau chiar si pentru gospodaria dvs. atunci cand aveti nevoie sa gauriti diferite metale. Echipamentul este prevazut cu o curea-V cu reglare a vitezei cu maner, cu un sistem de tensionare a benzii si multe altele.

Printre cele mai importante specificatii tehnice ale sale se numara sistemul de tensionare a benzii, afisajul digital, laserul marcator, mandrina conica B16, lumina de lucru LED, comutator de pornire-oprire cu declansare la lipsa de curent, etc.

Masina de gaurit cu coloana de foraj GTB 16/605 Guede GUDE55202, 600 W poate reprezenta de-asemenea o solutie pentru dvs. cand doriti un asemenea echipament in propriul atelier. O puteti folosi pentru a gauri diferite materiale, si cu siguranta va face fata cerintelor.

O astfel de unealta este prevazuta cu o curea-V cu reglare a vitezei cu maner, cu sistem de tensionare a benzii, mandrina 1-16mm, bila ax rulment, comutator pornire / oprire cu declansare la lipsa de curent, element de prindere, etc.

Puteti de-asemenea sa va indreptati atentia si spre masina de gaurit cu coloana de foraj GTB 20/812 R + L Guede GUDE55208, 800 W, daca aveti nevoie de un echipament mai puternic.

Aceasta masina dispune printre altele de curea-V cu reglare a vitezei cu pas – scripete, de un sistem de tensionare a benzii, de comutator pornit / oprit cu tensiune zero de declansare, de un limitator de adancime reglabil pentru gaurire precisa, si alte specificatii tehnice notabile.

0 Shares
You May Also Like