Ce tipuri de alge sunt in piscina?

Ce tipuri de alge sunt in piscina?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vreti sa va apucati de constructie piscine Premium va recomandam sa va familiarizati si cu tipurile de alge care pot sa existe in piscina pentru ca indiferent de tipul de piscina ales sau de producatorul acestuia exista riscul de a va contamina cu alge si este bine sa stiti cat mai multe despre ele penru a le putea combate.

Black beard Algae sau BBA de cele mai multe ori se dezvolta pe marginea frunzelor de la plante avand un ritm de dezvoltare destul de lent  pe decorurile si echipamentele din acvariu. In general uneori a se dezvolta si in zone cu curenti puternici si in piscine.

Aceasta alga se dezvolta in smocuri de aproximativ 0.5 cm inaltime iar cauzele aparitiei sunt lumina intensa. In acvarii simbolizeaza lista de dioxid de carbon din apa sau fluctuatiile de nivel. In pisicne aceasta alga apare in urma schimbarii nivelului de dioxid de carbon existent in apa.

Blue green algae nu e o alga ci este mai mult o bacterie denumita cinobacterie. Aceasta acopera tot cu o pelicula verde sau albastra. Din acvarii si din piscine pare ca se elimina usor prin procedee manuale dar se devolta destul de rapid si produce si un miros urat.

Cel mai des se dezvolta in substrat si in special in zonele unde primeste o cantitate mare de lumina. Cea mai importanta cauza pentru care aceasta bacterie apare este nivelul mic de nitrati. Uneori aceasta apare si in setupurile noi cu lumina si amoniac la un nivel prielnic pentru ea.

Substraturile, filtrele murdare dar in acelasi timp si circulatia proasta pe care o are apa din acvariu pot sa fie o posibila cauza de aparitie a algei in piscine sau in acvarii.

Cadophora este o alga verde cu filament si cu o textura nisipoasa si aspra. Aceasta alga apare numai in prezenta fosfatilor si e capabila sa se dezvolte perfect chiar si daca lumina e redusa. Daca e umbrita de funzele pe care le au plantele ea se dezvolta in continuare dar dupa o buna perioada de timp e foarte posibil ca partile care sunt batrane sa se acopere cu alge maro.

Ca sura de azot va utiliza amoniul si azotatii dar e capabila si de NR. Aceasta din urma ii va incetini ritmul de dezvoltare pentru ca va consuma foarte multa energie.

Algele maro formeaza si o pelicula vascoasa maro in plante si in substrat, in sticla si pe echipamentele din acvariu. In general alga se va dezvolta in acvarii noi unde ciclul de azot nu este etichetat complet si azotul nu se transforma in timp in nitriti si mai apoi nu se transforma in nitrati.

Concentratia de amoniac care este in apa e ridicata si favorizeaza aparitia acestor alge maro. Aceasta alga se poate sterge sau aspira.

Green Dust Algae se formeaza pe pereti si da un aspect de neclaritate apei. Uneori se dezvolta atat de mult incat apa pare foarte murdara. Daca se afla in acvariu din fericire nu va afecta plantele dar va strica mult aspectul si la fel ca si la piscina va lasa aspectul de neingrijit.

0 Shares
You May Also Like