Ce sunt pastilele de cafea?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, cafeaua poate fi achizitionata atat de la magazinul de la coltul blocului, cat si de la supermarket sau dintr-un magazin online precum EspressoCafe, de unde oamenii isi pot cumpara cafea boabe, cafea macinata sau pastile de cafea.

Pastilele de cafea sunt doze din plastic care au in compozitie cafea macinata, dozate perfect si ambalate pentru a proteja continutul si pentru a pastra timp indelungat prospetimea si savoarea. Cei care isi doresc sa foloseasca pastile de cafea pentru a savura cea mai buna bautura, se pot bucura de foarte multe avantaje si beneficii. Dintre avantajele si beneficiile folosirii acestor pastile de cafea, amintim in primul rand reducerea timpului si simplificarea procesului de pregatire a unui espresso.

De-asemenea, precizam faptul ca in pastilele de cafea, cantitatea de cofeina este aceiasi, astfel ca nu se poate spune ca o cafea contine mai multe cofeina decat alta. Cofeina este un medicament care actioneaza ca un stimulant asupra sistemului nervos central. Se gaseste in mod natural in plante, cum ar fi boabele de cafea, frunzele de ceai si fructele cu coaja.

Cand se administreaza conform instructiunilor, pastilele de cafea ofera in mod convenabil avantajele cofeinei. Acestea sunt sigure pentru majoritatea oamenilor, dar pot fi daunatoare daca sunt administrate in doze mari. Este posibil ca anumiti oameni sa aiba nevoie sa urmareasca si sa limiteze aportul de cofeina. Acestea includ:

 • oameni cu sensibilitate la cafeina;
 • persoanele cu hipertensiune arteriala sau hipertensiune arteriala;
 • persoanele cu afectiuni cardiace sau batai rapide ale inimii;
 • copii si adolescenti;
 • femei care incearca sa ramana insarcinate;
 • femeile insarcinate;
 • persoanele cu boala de reflux gastroesofagian (GERD).

Cofeina contine intre 100 si 200 de miligrame de cofeina pe portie. Aceasta este aceeasi cu o ceasca medie de cafea preparata. O portie poate fi compusa din una sau mai multe pastile, pe baza indicatiilor de ambalaj. Unele pastile de cofeina sunt eliberate de timp. Altele au un impact asupra sistemului nervos central. Este important sa cititi si sa urmati instructiunile de pe ambalaj, astfel incat sa nu depasiti accidental doza zilnica recomandata. Daca este folosit in mod incorect, este posibila supradozarea pe pilulele cu cafeina.

Consumul de cafeina de pana la 400 miligrame pe zi este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor. Retineti ca aceasta suma reprezinta intregul aport de cofeina pentru ziua respectiva. Bauturile, altele decat cafeaua si unele alimente, pot adauga aportul zilnic de cofeina. Acestea includ:

 • energizante;
 • ceai;
 • ciocolata calda;
 • cola;
 • bare de proteine;
 • tablete de ciocolata.

Un lucru este cat se poate de clar, si anume ca indiferent daca doriti sa consumati cafeaua in modul clasic, ca si pana acum, sau ca aveti de gand sa folositi pastile de cafea, trebuie sa consumati cu moderare aceasta bautura.

De-asemenea, in cazul in care urmati diferite tratamente si aveti de administrat anumite medicamente, cel mai indicat ar fi sa cereti sfatul medicului cu privire la numarul de cafele pe care il puteti bea in fiecare zi, indiferent ca doriti sa folositi pastile de cafea, sau ca va preparati cafea la ibric.

0 Shares
You May Also Like