Ce reprezinta gazduirea SSD?

Ce reprezinta gazduirea SSD?

0 Shares
0
0
0

In general toata lumea are pretentii ca furnizorul de hosting sa asigure unei afaceri virtuale un uptime garantat cat mai bun, o viteza de reactie din partea serverului cat mai buna si bineinteles o cantitate de date suficienta.

Cand este vorba de viteza, de foarte multe ori cautam informatii despre procesorul si totodata memoria RAM cu care este dotata un server, insa de multe ori uitam un amanunt important si anume cum este asigurat spatiul de stocare? Mai precis de atat oare spatiul de stocare este destul de competent sa asigure bazei de date o viteza de reactie destul de buna?

Mediile de stocare hard disk drive se afla inca in top, si sunt chiar folosite de multi provideri hosting, deoarece reprezinta o solutie destul de ieftina si poate asigura o capacitate mai mare intr-o singura piesa.

Insa totusi, Internetul este in continua crestere, ca si consumul de resurse, iar tehnologia folosita de HDD nu mai poate fi imbunatatita din punctul de vedere al vitezei. Viitorul, sau cateva prezente solutii pentru schimbare poarta denumirea de Solid State Drive ( SSD ).

Ce reprezinta gazduire SSD? Este un mediu de stocare a datelor, dar nu doar atat! Astazi SSD (prescurtare de la Solid State Drive) este folosit mai mult in mediile militare, reprezentand o solutie de stocare a datelor mult mai rezistenta, deoarece nu au deloc componente in miscare comparativ cu HDD, care contine numeroase parti mecanice mobile.

Un alt mare dezavantaj pe care il are HDD este practic viteza de rotatie a discului magnetic. Aceasta viteza nu mai poate fi deloc imbunatatita, in comparatie cu SSD, care este de 100 de ori mai rapid.

In privinta citirii/scrierii, HDD – urile pot atinge viteze de pana la 80 MB/secunda, iar SSD ating chiar si 200 MB/sec. Faptul ca SDD-urile au preturi si de 10 ori mai mari decat mediile clasice de stocare, nu trebuie sa prezinte mari motive de ingrijorare pentru investitori, din doua motive: in primul consumul de energie electrica se reduce de 3 ori, motiv pentru care putem spune ca SSD-urile sunt o investitie pe termen lung, iar in al doilea rand, se asteapta o scadere a preturilor acestora extrem de mare pentru urmatorii ani.

Un avantaj al SSD datorita caruia acesta detine un rol crucial in stabilirea viitorului mediilor de stocare ar fi conditiile foarte grele carora le fac fata cu brio. De exemplu, functioneaza la o temperatura interna de 90 grade, in comparatie cu HDD care, rezista doar pana la 60 de grade. De asemenea, este destul de deranjant sa se auda sunete sau sa se simta vibratii in jur, acestea fiind provocate de cele mai multe ori de HDD. Pentru cei care doresc mai putin zgomot si vibratii este o solutie de viitor mult mai apreciata.

SSD-urile detin un rol cheie in ceea ce inseamna viteza cu care se poate realiza transferul de date, iar multi au luat masuri in aceasta privinta, oferind medii de stocare SSD pentru bazele de date, astfel bazele mari de date vor avea un timp de scriere/citire mult mai rapid, imbunatatind astfel viteza site-ului.

0 Shares
You May Also Like