incaltaminte” hidroelectrica

Ce este „incaltamintea” hidroelectrica?

0 Shares
0
0
0

Cu totii ne dorim sa profitam de confortul propriei case. Pentru a face acest lucru avem nevoie de toate utilitatile. De aceea, daca suntem in cautarea unei centrale termice de calitate, ar trebui sa cautam un distribuitor centrale Saunier Duval.

In cele ce urmeaza, vom incerca sa discutam cateva lucruri despre un concept mai putin cunoscut, ce isi are originea in centralele hidroelectrice, si anume asa-numita „incaltaminte” hidroelectrica.

Ideea de baza a energiei hidroelectrice este aceea de a folosi puterea lichidului in miscare pentru a porni lamele turbinei. De obicei, un baraj mare trebuie construit in mijlocul raului pentru a efectua aceasta functie.

O noua inventie incepe sa fie valorificata pe baza ideii de hidroenergie la o scara mult mai mica pentru a oferi electricitate dispozitivelor electronice portabile. Inventatorul Robert Komarechka din Ontario, Canada, a venit cu ideea de a pune generatoare hidroelectrice mici in talpile de la pantofi. El este de parere ca aceste micro-turbine sunt capabile sa genereze suficienta electricitate pentru a alimenta aproape orice gadget. In 2001, Komarechka a obtinut un brevet pentru dispozitivul sau unic.

Exista un principiu destul de simplu al mersului nostru: piciorul atinge pamantul cu toata suprafata, de la calcai la varf, la fiecare pas. Pe masura ce piciorul atinge pamantul, forta este dusa in jos prin calcaiul nostru. Atunci cand ne pregatim sa facem urmatorul pas, ducem piciorul in fata, moment in care  toata forta este transferata catre oul piciorului. Se pare ca acest principiu de baza a fost observat si de Komarechka, principiu ce l-a determinat sa puna in aplicare o idee pentru a valorifica puterea exercitata in fiecare zi prin aceasta activitate. Exista cinci parti ale „montajului de incaltaminte cu generatoare hidroelectrice”, asa cum este descris in brevet:

  • Fluidul – sistemul foloseste un fluid care conduce curentul electric;
  • Saci pentru a tine fluidul – un sac este plasat in calcai si un altul in partea dinspre varful pantofului;
  • Tuburi – acestea conecteaza fiecare sac la micro-generator;
  • Turbina – pe masura ce apa se misca inainte si inapoi in talpa, aceasta misca paletele unei tubine mici;
  • Micro-generatorul – generatorul este situat intre cei doi saci plini cu lichid si includ un rotor cu palete, care porneste un ax si mai apoi generatorul.

Pe masura ce o persoana merge, comprimarea fluidului in sacul situat in calcaiul pantofului va forta fluidul prin tub si in modulul generatorului hidroelectric. Cum utilizatorul continua sa mearga, calcaiul va fi ridicat si presiunea descendenta va fi exercitata asupra sacului de sub oul piciorului.

Miscarea fluidului va roti rotorul si axul pentru a produce electricitate. Un asa-numit „socket” exterior va fi disponibil pentru a conecta firele la un dispozitiv portabil. O unitate de putere de control ar putea fi, de asemenea, furnizata pentru a fi purtata pe cureaua utilizatorului. Dispozitivele electrice pot fi atasate acestei unitati de putere de control, care va oferi o sursa constanta de energie electrica.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de centrale Saunier Duval nu ezitati sa accesati http://www.shop-einstal.ro/.

0 Shares
You May Also Like