Tu stiai ca si masina de spalat rufe trebuie si ea spalata ?

Tu stiai ca si masina de spalat rufe trebuie si ea spalata ?

0 Shares
0
0
0

Detergentii de rufe nu ne curata numai fufele ci si sanatatea . Reclamele la detergenti ne prezinta numai partile pozitive, logic. Insa, nimeni nu precizeaza nimic despre faptul ca o foarte mare parte din substantele aflate in compozitia detergentilor de rufe sunt extrem de nocive pentru sanatatea noastra .

Considerati adevarate ‘’otravuri ‘’ , detergentii de rufe ne ataca corpul mai mult decat ne imaginam . Exact la fel ca si in cazul alimentelor in compozitia carora se afla o multime de E-uri. Denumirea de detergent suna oarecum stiintific, deloc periculos, insa in realitate lucrurile stau total diferit .

Pe toate cutiile de detergenti se gaseste urmatoarea combinatie de ingrediente :
• surfactanti aniotici sau zeoliti ( intr-o proportie ce variata de la 15 la 30%);
• surfactant neionici ( aproximativ 5% );
• agenti de inalbire pe baza de oxigen active;
• fosfati si fosfonati ;
• enzime si parfumuri .

Detergentii mai ieftini au in compozitie LAS – liniar alchibenzen sulfonat – si inalbitori optici . Daca LAS produce iritatii pielii , inalbitorii optici nu albesc rufele ci numai ofera impresia unui alb stralucitor .

In timp in masina de spalat se depune o cantitate insemnata de detergent care la un moment dat trebuie curatat . Aceste depuneri de detergent favorizeaza aparitia dermatitei atopice sau a altor boli care se dezvolta intr-un mediu chimic , boli precum bolile de rinichi , bolile de ficat sau autoimunele .

Detergentul solid in combinatie cu calcarul din apa se transforma intr-un adevarat ‘’ciment’’ care se depune peste tot pe unde trece . In acest mod rufele sunt parfumate chimic si otravite . Pentru a evita o depunere masiva iti recomand sa folosesti un detergent lichid .

Indiferent de tipul de detergent pe care il utilizezi iata ce trebuie sa faci pentru a-ti curata masina de spalat . In primul rand trebuie sa scoti sertarul pentru detergent si sa il speli cu apa calda si otet . Chiar daca mirosul de detergent persista , cu cat speli sertarul mai bine cu atat rufele tale sunt mai protejate .

Apoi , cu ajutorul unei periute de dinti , trebuie sa speli tavanul sertarului si orificiul prin care intra apa . Si aici tot cu apa calda si otet .

Dupa ce ai terminat de curatat alege un ciclu de spalare pentru bumbac la o temperatura de 95 de grade si pornesti masina . In cazul in care mirosul puternic de detergent persista , toarna in garnitura de etansare a usii o jumatate de litru de otet iar cealalta jumatate de litru o torni in cele trei sertare ale masinii de spalat . Lasi otetul sa actioneze cateva ore dupa care pornesti un ciclu de spalare , cel mai lung , la temperatura inalta .

In cazul in care , dupa toate aceste proceduri , inca mai sunt depuneri de detergent incepi din nou , de la zero .

Pe langa mirosurile neplacute si favorizarea aparitiei unor afectiuni , depunerile de detergent pot conduce la defectarea masinii de spalat . Situatie in care ai nevoie de ajutorul unui service specializat .

Utilizarea cu regularitate a unor programe de spalare la temperaturi scazute nu elimina bacteriile ci favorizeaza actiunea acestora . Cercetatorii trag serioase semnale de alarma cu privire la cocktail-ul de germeni care rezulta in urma programelor de spalare cu apa rece . Daca hainele sunt curate nu iseamna ca sunt si igienizate .

0 Shares
You May Also Like