Din ce material poate fi construit acoperisul?

0 Shares
0
0
0

Din ce material poate fi construit acoperisul?Orice parte a unei constructii este importanta. Inainte, forta umana prima in construirea unei case. Acum, multe din activitatile facute in trecut de om sunt inlocuite de diverse utilaje de constructii, insa nu orice fel de utilaje ci utilaje de pe http://www.epinvest.ro/utilaje-de-constructii/ pentru ca acestea sunt dintre cele mai calitative.

Deseori, poti cumpara utilaje care aparent costa foarte putin. Te bucuri de un chilipir si cand colo sunt de o calitate care lasa de dorit. Pretul unor utilaje de constructii cu adevarat calitative este ceva mai mare, dar ele isi merita fiecare banut.

O casa solida se incepe calitativ de jos, de la fundatie, si se termina la fel de calitativ cu acoperisul. Este foarte important ca acoperisul sa fie de calitate si corect montat, deoarece nimanui nu-i face placere sa-i ploua in mijlocul casei. In ceea ce priveste materialul din care este construit acoperisul, poti opta pentru: tigla, tabla, sindrila din fibra de sticla, sindrila bituminoasa sau stuf. In cele ce urmeaza vom vorbi despre trei dintre ele si anume: tigla, tabla si stuful.

Daca optezi pentru tigla e bine de stiut faptul ca ai la dispozitie 3 posibilitati: tigla metalica, cea din ceramica sau cea din beton. Tigla metalica nu este altceva decat binecunoscuta tabla zincata. Ea este formata din trei straturi, unul fiind de pasivizare, altul de grund si ultimul de poliester.

Referitor la tigla din ceramica, aceasta tine mult si bine. Cat? 100 de ani. Aceasta este rezistenta in timp si face fata cu brio capriciilor naturii. Din moment ce are o rezistenta atat de buna, de ce nu este atat de intalnita? Se pare ca oamenii nu prefera acest tip de tigla datorita greutatii sale care este de 10 ori mai mare decat tigla de metal. Daca iti doresti totusi un astfel de acoperis, cel mai bine ar fi sa consulti un specialist care iti va spune daca locuinta ta este suficient de rezistenta pentru o astfel de investitie.

La fel ca si tigla din ceramica, cea din beton este rezistenta la conditiile nefavorabile, are o durata lunga de viata si prezinta acelasi dezavantaj prin faptul ca are o greutate semnificativa. Un mare avantaj al tiglei din ceramica este faptul ca aceasta poate avea o multime de culori, astfel incat orice proprietar sa opteze pentru ceea ce doreste.

Se pare ca in ultima vreme oamenii prefera acoperisurile din tabla. De ce? Pentru ca aceasta este rezistenta la tot felul de conditii meteo, corespunde din punct de vedere al greutatii pentru orice casa, este flexibila si in plus nu este greu de montat. Tabla pare a fi din ce in ce mai moderna, si de la an la an se aduc imbunatatiri asupra calitatii sale, prin tratarea cu tot felul de substante care o fac sa fie mai calitativa. De asemenea, tabla are o mare varietate de culori, un lucru atractiv pentru doritori.

Inainte, oamenii construiau fara nici un fel de problema acoperisuri din stuf. Acum se pare ca dupa o lunga perioada in care multi s-au modernizat, unii se intorc in trecut si vor sa-si acopere casa cu stuf datorita faptului ca aceasta optiune este naturala si ecologica. Chiar daca pare greu de crezut, acoperisul constuit din stuf, daca este construit in mod calitativ, poate avea o durata de viata de 40 de ani. In plus, el este un bun termoizolator, pastrand iarna locuinta calduroasa si vara racoroasa.

Gandeste-te cum ti-ai dori sa arate casa ta si opteaza pentru acoperisul potrivit.

0 Shares
You May Also Like