Ce trebuie sa stii despre polizoarele unghiulare?

Ce trebuie sa stii despre polizoarele unghiulare?

0 Shares
0
0
0

Un polizor unghiular, este acea scula electrica, pe care lumea o mai cunoaste si sub denumirea de flex, si care se foloseste cu scopul de a taia, a prelucra sau a slefui anumite materiale, cum ar fi de exemplu lemnul, piatra, gresia, faianta sau metalele. O asemenea unealta se foloseste cel mai mult in domeniul constructiilor si in domeniul amenajarilor interioare.

Daca ai de gand sa iti cumperi un polizor unghiular, cu siguranta gasesti la magazinele de profil de la tine din oras, sau poti cauta si la Epinvest, ori la oricare alt magazin online de specialitate.

Referitor la modul in care functioneaza un flex, trebuie mentionat faptul ca motorul sau actioneaza un angrenaj aflat in unghi drept cu axul motorului, iar la capatul acestuia este situate un disc detasabil care se poate schimba in functie de materialul asupra caruia se actioneaza.

De cele mai multe ori, polizoarele unghiulare sunt prevazute  cu o aparatoare metalica a discului, care trebuie sa protejeze persoana care lucreaza impotriva resturilor ce sar in timpul lucrului. Deasemenea, polizorul unghiular mai dispune si de un maner lateral care are rolul de a permite o mai buna manevrabilitate prin utilizarea ambelor maini.

Referitor la modul de alegere al acestei unelte, trebuie precizat fpatul ca se gasesc trei tipuri de flexure, in functie de modul lor de actionare, si anume: flex cu motor electric, flex cu aer comprimat, si nu in ultimul rand, flex cu benzina.

Pentru ca unealta sa poata sa fie folosita, sunt necesare discuri pentru flex, iar acestea au dimensiunile standard de 115 mm, 125 mm, 150 mm si 230 mm. discurile care se folosesc la utilizarea flexului pot sa fie: discurile diamantele, folosite pentru taiere; discuri cu perii de sarma ideale pentru indepartarea ruginii; discuri abrazive folosite la debavurare, si nu in ultimul rand, discurile pentru slefuit.

Tot privind modul de alegere al unei astfel de unelte electrice profesionale, trebuie mentionat faptul ca motorul unui flex utilizat in gospodarie este de 500 de W, iar unealta are mici dimensiuni, in timp ce daca discutam despre flexure profesionale, acestea au o putere de 3000 de W, daca nu chiar mai mare.

Referitor la utilizarea acestei unelte, in primul rand trebuie sa te asiguri de faptul ca atunci cand tai ceva cu flexul, folosesti mereu aparatoarea acesteia, pentru a evita un accident, sua de ce nu, pentru a evita defectarea uneltei.

Pentru ca flexul sa aiba o durata de viata prelungita, nu trebuie sa il folosesti in alte scopuri decat in cele recomandate. Tocmai de aceea ar trebui sa citesti activitatile in care poate sa fie utilizat flexul respectiv.

Un alt amanunt extrem de important, de care va trebui sa tii cont, este acela ca nu trebuie sa fortezi discurile in situatia in care acestea s-au blocat, pentru ca astfel se vor deteriora. Un spray antigripant poate sa fie de mare ajutor in acest sens.

Tot pentru prelungirea duratei de viata, ar fi indicat ca dupa fiecare folosire, sa cureti unealta, si sa nu folosesti un anumit tip de disc pentru o operatiune nepotrivita. In caz contrar, flexul nu va avea o durata de viata prea indelungata.

0 Shares
You May Also Like